«Προσλήψεις μόνιμού προσωπικού»: Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, των νοσοκομειακών γιατρών και πρωτοβάθμιων σωματείων, οι οποίοι διαμαρτύρονταν την Τρίτη για το αλαλούμ που έχει προκληθεί με τους επικουρικούς που υπηρετούν στο ΕΣΥ.

Ειδικότερα, σε σχετική συνάντηση ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής Υπουργός, Παύλος Πολάκης, δεσμεύτηκαν ότι μέσα στον Ιούλιο θα εκδοθεί Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που προβλέπει την πρόσληψη 1.200 μόνιμων εργαζόμενων σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας σε θέσεις και ειδικότητες που καλύπτει σήμερα το λοιπό επικουρικό προσωπικό».

Η προκήρυξη – σύμφωνα πάντα με τους ίδιους – αναμένεται να αναρτηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο και «έχει προβλεφθεί επαρκής χρόνος για την ολοκλήρωση των προσλήψεων, ώστε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος έως τότε. Με αυτόν τον τρόπο το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί σήμερα θα παραμείνει στη θέση του μέχρι την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ιθύνοντες στην οδό Αριστοτέλους υπογραμμίζουν ότι «μέσω αυτή της ρύθμισης το Υπουργείο Υγείας, αφενός αναγνωρίζει την σημαντική προσφορά του επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και τα ΚΥ και αφετέρου καλύπτει με μόνιμο προσωπικό, πλέον, τις ανάγκες που εξυπηρετούσαν έως σήμερα οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, δίνοντας τους παράλληλα τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μια μόνιμη θέση εργασίας στο ΕΣΥ».

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με εργαζόμενους που απασχολούνται με ατομικές συμβάσεις εργασίας στην καθαριότητα του νοσοκομείου Άρτας, οι οποίοι έχουν πρόβλημα με την καταβολή δεδουλευμένων, λόγω μη έγκρισης ενταλμάτων πληρωμής τους από τον πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. «Ο Α. Ξανθός τους διαβεβαίωσε ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και οριστικά τα προβλήματα αυτά, τα οποία προέκυψαν ύστερα από την πολιτική επιλογή της απομάκρυνσης των εργολαβικών συνεργείων από το ΕΣΥ», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.