Σημαντικές καταστροφές και απώλειες παραγωγής σε γεωργικές καλλιέργειες σημειώθηκαν στην Ηλεία και την Αχαΐα λόγω των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΕΛΓΑ Πάτρας, έχουν γίνει αναγγελίες ζημιών σε 205 χωριά στην Ηλεία και σε 112 χωριά στην Αχαΐα. Η απώλεια παραγωγής σε κορινθιακή σταφίδα, βιομηχανική τομάτα, καρπούζια και πεπόνια είναι μεγάλη σε Ηλεία και Αχαΐα, αφού αυτά τα προϊόντα ήταν κοντά στο στάδιο συγκομιδής.

Με αφορμή τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΛΓΑ Πάτρας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί και όπως δήλωσε στη συνέχεια, «υπάρχει άμεση ανάγκη για επίσπευση των εκτιμήσεων, δεδομένου ότι οι πληγείσες καλλιέργειες βρίσκονται στο στάδιο συγκομιδής».

«Με άμεσες ενέργειες του ΕΛΓΑ πρέπει να δοθεί λύση, ώστε να γίνουν έγκαιρα και δίκαια οι εκτιμήσεις και να μην καθυστερήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς» πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος.