Μήνυμα ενότητας αλλά και συνεργασίας έστειλαν οι δήμαρχοι Αθηναίων και Τιράνων, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους το μεσημέρι της Τρίτης στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.

«Συνεργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε επιτυχώς με μεγάλες πόλεις της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Είναι δεδομένο πως θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο και με τις μεγάλες πόλεις της γειτονιάς μας, στην Ελλάδα και εκτός. Είτε πρόκειται για τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, είτε για τα Σκόπια και τα Τίρανα, η Αθήνα θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια ευημερίας της ευρύτερης γεωγραφικής μας περιοχής, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος των Τιράνων, Έριον Βελιάι, σημείωσε πως το έργο του κ Καμίνη στην Αθήνα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις μεγάλες πόλεις.

Οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν ότι οι πόλεις αποτελούν το εργαστήρι της προόδου στη σημερινή εποχή. Από αυτές θα ξεπηδήσουν οι καινούριες ιδέες, οι καινούριες τεχνολογίες, οι καινούριες μορφές κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης. «Από τη φύση τους, οφείλουν να δείχνουν τον δρόμο, να αποτελούν παράδειγμα ακόμα και για την κεντρική εξουσία. Να αποδεικνύουν πως ανεξάρτητα από ανεπίλυτα διμερή προβλήματα μεταξύ των κρατών, οι πόλεις οφείλουν, στους πολίτες τους πάνω απ΄ όλα, να συνομιλούν, να συνεργάζονται, να βρίσκουν κοινές λύσεις σε κοινά προβλήματα», σημείωσε ο Γιώργος Καμίνης.

Το επόμενο διάστημα ο δήμαρχος της Αθήνας θα ανταποδώσει την επίσκεψη στα Τίρανα, η οποία θα οδηγήσει στην υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας των δύο πόλεων. «Ανυπομονώ για την επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων στην πόλη μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό πολιτιστικό ημερολόγιο με δράσεις κι εκδηλώσεις για τους πολίτες μας. Οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι πολύ σημαντικές και επενδύουμε πολύ σε αυτές», επεσήμανε ο κ Βελιάι.