Ισως το μυαλό του ταξίδευε στο μωρό του, ίσως απλώς δεν μπορώ να το καταλάβω… Σας το μεταφέρω αυτούσιο και δέχομαι ερμηνείες. «Ο Αλέξανδρος Δουμάς έγραψε τους «Τρεις σωματοφύλακες» οι οποίοι ουσιαστικά ήταν τέσσερις και θα ήθελα να μιλήσω συγκεκριμένα για τον κ. υπουργό. Ξέρω πως ο κ. Τσακαλώτος δεν συμπαθεί τα συγχαρητήρια, όπως και εγώ, όμως του οφείλουμε μια προσωπική αναφορά. Επί σχεδόν τρία χρόνια κέρδισε σιγά-σιγά, βήμα προς βήμα, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των υπολοίπων υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό η επίτευξη αυτής της συμφωνίας οφείλεται σε αυτόν». Τα λόγια αυτά είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση με τον Τσακαλώτο και όλοι έκτοτε ψάχνουμε ποιοι ήταν οι τρεις σωματοφύλακες και εάν ο Ευκλείδης ήταν ο Ντ’Αρτανιάν. Για να σας λύσω τις απορίες με το μωρό πάντως, ο Πιερ έγινε προ δύο εβδομάδων μπαμπάς.

Σε απολογία καλείται το ΔΣ της Folli Follie

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σκληραίνει τη στάση της απέναντι στη Folli Follie.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής αποφάσισε να παραπέμψει όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο, για το αδίκημα χειραγώγησης της αγοράς μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων. Η διοίκηση της Folli Follie, μάλιστα, έχει ενημερωθεί για το δικαίωμα ακρόασής της μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 6 του μηνός. Η εταιρεία μπορεί επίσης να πάρει ολιγοήμερη παράταση. Αν οι απαντήσεις που δώσει δεν κριθούν ικανοποιητικές, τότε προβλέπεται η επιβολή διοικητικών κυρώσεων αλλά και η άμεση παραπομπή της υπόθεσης στον Εισαγγελέα.

Στο στόχαστρο επαγγελματικά ακίνητα – φιλέτα

Γραφεία και καταστήματα υψηλών προδιαγραφών στο κέντρο της Αθήνας και στα βόρεια προάστια προσελκύουν το ενδιαφέρον επενδυτών και των Ανωνύμων Εταιρειών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ). Ηδη, στο πρώτο πεντάμηνο οι επενδύσεις των ΑΕΕΑΠ έχουν υπερβεί τα 75 εκατ. ευρώ, ενώ νέες στοχευμένες επενδύσεις σε ακίνητα πραγματοποιούνται και από άλλα επενδυτικά χαρτοφυλάκια τα οποία δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Ωστόσο και στην ξενοδοχειακή αγορά καταγράφονται κινητικότητα και ενδιαφέρον για πραγματοποίηση επενδύσεων, ύστερα από αρκετά χρόνια σχετικής αδράνειας.

Ειδικά στον κλάδο των επαγγελματικών ακινήτων η ζήτηση είναι αυξημένη αλλά όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν την αγορά, δεν υπάρχουν πολλά καλά ακίνητα. Για το λόγο αυτό, οι τιμές των γραφειακών χώρων και καταστημάτων υψηλών προδιαγραφών κατέγραψαν αύξηση 1,7% και 1,6% αντίστοιχα για το 2017 συνολικά και ακόμη εντονότερη αύξηση, 3,7% και 2,2% αντίστοιχα, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017 σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2016.