Το εντυπωσιακό εξοχικό σπίτι της οικογένειας στο Καστελλόριζο, τα φωτεινά, αισιόδοξα δωμάτια φιλοξενίας για τους καλλιτέχνες οι οποίοι φθάνουν από ολόκληρο τον κόσμο και οι πίνακες του Πιστολέτο. Το όνομα Fiorucci είναι γνωστό παγκοσμίως από τη δημοφιλέστατη μάρκα ρούχων, συνώνυμη με την κουλτούρα των δεκαετιών ’70 και ’80. Ο Elio Fiorucci, πρωτοποριακός για την εποχή του (τα δίδυμα αγγελάκια του Ραφαήλ ήταν το σήμα κατατεθέν του), κατόρθωσε να «παντρέψει» τα swinging’ 60s του Λονδίνου με την «τρέλα» των Ιταλών, τη σεξουαλική απελευθέρωση, το κιτς, το γκλάμουρ και τη χαρά της ζωής. Η Nicoletta Fiorucci ανήκει σε μια παλιά, ισχυρή ιταλική οικογένεια, η οποία είχε δραστηριοποιηθεί με επιτυχία στον τομέα τροφίμων. Πρόκειται απλώς για συνωνυμία με το γνωστό brand ρούχων, συνηθίζει να λέει η Nicoletta, η οποία διαθέτει μια εξαιρετική συλλογή έργων τέχνης. Ισως από τις σημαντικότερες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αν οι κυρίες Fiorucci (Nicoletta και Sylvia) δεν ήταν τόσο low profile, ο κόσμος θα γνώριζε περισσότερα πράγματα για μια εξαιρετική συλλογή. Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ και οι Ντε Μενίλ υπήρξαν περισσότερο… θορυβώδεις, υποστηρίζουν οι άνθρωποι που κινούνται στον ανταγωνιστικό, σίγουρα όμως μαγευτικά γοητευτικό art world.

Το Ιδρυμα, η Τζίτζι,

η Κέιτ, η Εμιλι

Η Sylvia Fiorucci διαθέτει ένα εντυπωσιακό σπίτι έξω από το Μονακό γεμάτο έργα τέχνης. Σε πρόσφατη συνάντηση φίλων, έλεγε πόσο πολύ την ενδιαφέρουν τα σπίτια στο Καστελλόριζο, εκεί όπου η οικογένεια φιλοξενεί ταλαντούχους καλλιτέχνες. Τα σπίτια αυτά στο πανέμορφο, γραφικό νησάκι χρηματοδότησε το Fiorucci Art Trust. Το Trust δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 2009 από τη Nicoletta Fiorucci. Οι ομορφιές του Καστελλόριζου έχουν γοητεύσει απίστευτα τον Frank Ο’Hara, ο οποίος μέσα από τα ποιήματά του μιλάει για τον καυτό ήλιο που πέφτει πάνω στα βράχια και αυτόν τον «κρυστάλλινο» ήχο του αλατιού. Στοιχεία που κάνουν το νησάκι ασυναγώνιστο. Η οικογένεια κολεξιονέρ Fiorucci βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Λονδίνο για το Masterpieces. Eκεί όπου έχουν «πετάξει» και έλληνες συλλέκτες.

Από το Καστελλόριζο στην Αθήνα και το fashion show του εμβληματικού οίκου Pierre Cardin στα σαλόνια της Μεγάλης Βρεταννίας. Με τη σφραγίδα πάντα της Μάρως Κεσεσίογλου με την έντονη φιλανθρωπική δράση και τη μούσα του Cardin να δίνει το «παρών»…

Το μεγάλο πάρτι με τα supermodels (έχουμε αναφερθεί σχετικά) Τζίτζι Χαντιντ, Εμιλι Ρατακόφσκι και Κέιτ Μος να κλέβουν την παράσταση πραγματοποιήθηκε τελικά το βράδυ του Σαββάτου στη Μύκονο, με αφορμή το επίσημο opening του (λαμπερού mall) Nammos Village. Με τη βετεράνο Κέιτ Μος στα decks και τις Τζίτζι και Εμιλι σε εκρηκτικές εμφανίσεις να… κοιτάζουν αδιάφορα το εστιατόριο του Nammos που το «έκλεισε» (μόνο αυτό) για δύο 24ωρα το κλιμάκιο των εφοριακών, το οποίο έφτασε ξαφνικά στη Μύκονο…
Ο Μητσοτάκης για το Ασφαλιστικό και τη βράβευση Μακρόπουλου

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για το μείζον θέμα του Ασφαλιστικού (μέσω δήλωσής του που μετέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης), με αφορμή αυτή τη φορά το 11ο Insurance Conference, το οποίο πραγματοποιήθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στο Caravel. Μέσα από ένα σύντομο μήνυμα έδωσε το στίγμα της πολιτικής του για την ιδιωτική ασφάλιση σε όλους τους εκπροσώπους της, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» με σκοπό να παρακολουθήσουν τη βράβευση του Νίκου Μακρόπουλου (προέδρου της Ευρώπης Ασφαλιστικής) ως leader της ασφαλιστικής αγοράς. Ο Μητσοτάκης χαιρέτισε τη βράβευση του επιτυχημένου επιχειρηματία στον χώρο των ασφαλειών. «Στο πρόσωπο του Νίκου Μακρόπουλου τιμάτε σήμερα έναν επιφανή άνθρωπο του χώρου, έναν από τους ανθρώπους οι οποίοι του προσδίδουν κύρος και αξιοπιστία» τόνισε. «Ο Νίκος κινήθηκε σε κάθε του βήμα με αποτελεσματικότητα και ήθος. Η σημερινή του βράβευση αποτελεί το επιστέγασμα και την έμπρακτη αναγνώριση μιας σπουδαίας διαδρομής».