Την ανησυχία του λόγω της ελλιπούς προετοιμασίας για την αντιμετώπιση φαινομένων πυρκαγιάς εν μέσω του καλοκαιριού εκφράζει ο Δήμος Καισαριανής.

«Η νέα αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και όλα δείχνουν ότι και φέτος οι αρνητικοί παράγοντες που συνέβαλαν τα προηγούμενα χρόνια στην εκδήλωση και εξάπλωση καταστροφικών πυρκαγιών -οι ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα, προσωπικό, υποδομές, χρηματοδότηση- είναι παρόντες, δίπλα στην πολιτική που εντείνει την εμπορευματοποίηση γης και των δασών», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος με αφορμή εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα το πρωί με θέμα την Δασοπροστασία στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης της πόλης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπό αυτές τις συνθήκες «η γνήσια λαϊκή ανιδιοτελής προσφορά και η ευαισθητοποίηση παραμένουν απαραίτητα όσο ποτέ για την προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού μας πλούτου. Ο ορεινός όγκος του Υμηττού με το αισθητικό δάσος της Καισαριανής, αποτελεί μια από τις λίγες νησίδες διατήρησης της αττικής φύσης, με πλούσια ιστορία και ανυπολόγιστη συμβολή στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώνονται 33 χρόνια συνεχόμενης δράσης της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του δήμου Καισαριανής (ΕΔΔΚ) μέσα από την οποία εκφράζεται οργανωμένα η θέληση των κατοίκων να προστατευτεί το δάσος. «Χωρίς αμφιβολία θα αποτελέσει στήριγμα της προστασίας του δάσους και στη φετινή θερμοπυρική περίοδο», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό, «φέτος και ύστερα από χρόνια προσπαθειών, παραχωρήθηκε στο δήμο Καισαριανής το κτίριο του Δασοφυλακείου πλησίον της Μονής που ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε σύγχρονο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης