Τρία βρέφη ανασύρθηκαν νεκρά και σχεδόν άλλοι 100 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους, όταν πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε στη Μεσόγειο Θάλασσα, ανοιχτά της Λιβύης.

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή της αφρικανικής χώρας, το ναυάγιο σημειώθηκε ανατολικά της Τρίπολης, ενώ από το σημείο του ναυαγίου διασώθηκαν 16 άνθρωποι, όλοι τους νεαροί άνδρες.

Το πλοιάριο είχε αποπλεύσει τα ξημερώματα από το λιμάνι της πόλης Γκαραμπούλι, που απέχει 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Λιβύης. Λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκε μια έκρηξη και η μηχανή του τυλίχθηκε στις φλόγες. Το φουσκωτό άρχισε να παίρνει νερό, οι άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα και προσπάθησαν να κρατηθούν από ένα τμήμα του σκάφους που παρέμενε στην επιφάνεια είτε από μπιτόνια με καύσιμα που επέπλεαν.

Σύμφωνα με το λιμενικό, έγιναν αντιληπτοί από ντόπιους ψαράδες που ενημέρωσαν τις αρχές.

Οι διασωθέντες ανέφεραν ότι στο σκάφος επέβαιναν πολλές οικογένειες Μαροκινών, καθώς και Υεμενίτες. Μεταξύ των αγνοούμενων είναι δύο μωρά και τρία μικρά παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, καθώς και 10-15 γυναίκες.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες οι λιμενικές αρχές της Λιβύης έχουν διασώσει εκατοντάδες επίδοξους μετανάστες. Στις 18 Ιουνίου ανασύρθηκαν πέντε πτώματα και σώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, αφού το πλοιάριό τους βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λιβύης. Στις αρχές της εβδομάδας, σχεδόν 1.000 μετανάστες που επέβαιναν σε πολλά φουσκωτά, περισυνελέγησαν στη Μεσόγειο.