Ο ακριβότερος πίνακας του κόσμου, ο Σωτήρας του Κόσμου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι θα κάνει επισήμως το ντεμπούτο του στις 18 Σεπτεμβρίου στο παράρτημα του μουσείου του Λούβρου στο Αμπου Ντάμπι.

Το έργο – από τα ελάχιστα σωζόμενα του κορυφαίου αναγεννησιακού καλλιτέχνη – πωλήθηκε προς 450 εκατ. δολάρια τον περασμένο Νοέμβριο σε δημοπρασία του οίκου Κρίστις.

Αν και οι φήμες ήθελαν ως νέο ιδιοκτήτη το τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η επιβεβαίωση ακολούθησε μετά από συνεχόμενα δημοσιεύματα στον Τύπο, μερικές μέρες μετά τη δημοπρασία.

Αφού ολοκληρωθούν τα αποκαλυπτήρια του Σωτήρα του Κόσμου στο μουσείο του Αμπου Ντάμπι, προγραμματίζεται η μεταφορά του στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι ώστε να φιλοξενηθεί σε έκθεση για τα 500 χρόνια από τον θάνατο του δημιουργού του (Οκτώβριος 2019-Φεβρουάριος 2020).

Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να εκτοξεύσει την προσέλευση κοινού στο γαλλικό μουσείο, το οποίο είναι το πρώτο σε επισκεψιμότητα παγκοσμίως, με το 80% των φιλότεχνων που το επισκέπτονται να έχει ως κίνητρο μια συνάντηση με τη Μόνα Λίζα, έργο επίσης του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.