Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν οι καταγγελίες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά τη δημοσιοποίηση των επίμαχων καταγγελιών από τον ίδιο τον υπουργό παρενέβη αμέσως διατάσσοντας τη διενέργεια έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα κληθεί να εισφέρει όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή του ώστε να συνδράμει το έργο των δικαστικών Αρχών.

Ο  Κοτζιάς ανέφερε χθες (24/7) ότι εξακολουθεί και δέχεται απειλές για τη ζωή του. «Εχω πάρει 800 επιστολές με απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειάς μου. Εχω πάρει κούτες με αίματα και με χώματα ποτισμένα με αίμα, σφαίρες. Πού είναι ο εισαγγελέας; Μιλάμε για βαριά κακουργήματα στα οποία δεν βλέπω κανείς να αντιδρά. Βρήκα τα τηλέφωνα, τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι Αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Ολο αυτό θυμίζει την περίοδο ’63-’65. Εχουμε εκτροπή σε ρητορική μίσους. Εχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται;», διερωτήθηκε.

Επειτα από αυτό η Εισαγγελία του ανώτατου δικαστηρίου διαβίβασε τα σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών δίνοντας παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις.

Στο μεταξύ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και σύσσωμες οι Παμμακεδονικές Ενώσεις των αποδήμων Μακεδόνων. Με την αίτησή τους ζητούν  την ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών.