Η 92χρονη βασίλισσα Ελισάβετ δεν αισθάνεται καλά και δεν θα παραστεί σε επίσημο γεγονός που έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ.

Η βασίλισσα θα παρίστατο σε θρησκευτική τελετή στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου για την 200η επέτειο του Τάγματος Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου.

«Η βασίλισσα δεν αισθάνεται καλά σήμερα και αποφάσισε να μην παρευρεθεί» στην τελετή αυτή, προσθέτει το Ανάκτορο στην ανακοίνωσή του, στην οποία διευκρινίζει ότι θα την αντικαταστήσει ο δούκας του Κεντ.

Η Ελισάβετ ακυρώνει πολύ σπάνια την παρουσία της σε επίσημα γεγονότα. Τελευταία φορά το είχε κάνει το 2016, όταν ένα άσχημο κρυολόγημα την είχε αναγκάσει να μην πάει στη λειτουργία των Χριστουγέννων.

Η βασίλισσα τιμάει κάθε χρόνο εκατοντάδες δεσμεύσεις. Ωστόσο, αποφάσισε να κάνει λίγο πίσω και να παραχωρήσει την ευθύνη για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχει υπό την αιγίδα της στο γιο της πρίγκιπα Κάρολο και τους εγγονούς της Ουίλιαμ και Χάρι, οι οποίοι την βοηθούν όλο και περισσότερο στα καθήκοντά της εκπροσώπησης του βρετανικού στέμματος. Ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος, 97 ετών, αποσύρθηκε από τα καθήκοντά του το καλοκαίρι του 2017.

Την Άνοιξη, η Ελισάβετ υπεβλήθη με επιτυχία σε εγχείρηση καταρράκτη.