Θετικά αποτελέσματα μετρά ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την έγκαιρη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του πέρα από τις κατασκευές και τα μεγάλα έργα.
Την επισήμανση αυτή έκανε ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Περιστέρης στη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη στροφή του ομίλου στις ΑΠΕ, από τη δεκαετία του 1990, καθώς και στις παραχωρήσεις και τα έργα ΣΔΙΤ. Αφού σημείωσε, μάλιστα, ότι οι δραστηριότητες αυτές θα ενταθούν στα επόμενα χρόνια, τόνισε: «Η στρατηγική αυτή υλοποιείται και παράγει ήδη συγκεκριμένα αποτελέσματα, εξασφαλίζοντας ότι ο όμιλος μπορεί με ασφάλεια να προσβλέπει σε μακροχρόνια, σταθερά κι επαναλαμβανόμενα έσοδα στις επόμενες δεκαετίες προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων του».
Ο Περιστέρης ανήγγειλε επίσης τη συμμετοχή του ομίλου στους διεθνείς διαγωνισμούς για τα αεροδρόμια της Σόφιας και του Βουκουρεστίου, ενώ, όπως υπογράμμισε, «συμμετέχουμε και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις για τη νέα γενιά έργων στην Ελλάδα, όπως π.χ. είναι η υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας και ο ΒΟΑΚ».
Αλλά και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου σημείωσε την απόφαση για διεκδίκηση των έργων στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
Ιδιαίτερη αξία είχαν και οι επισημάνσεις του Γιώργου Περιστέρη αναφορικά με τις επενδύσεις των 2 δισ. ευρώ που πραγματοποίησε ο όμιλος στη διάρκεια της κρίσης, αλλά και την παρότρυνση προς την πολιτεία για την προώθηση νέας γενιάς έργων υποδομών που μπορούν να φέρουν επενδύσεις 18 δισ. ευρώ.