Στα όρια του αυτοεξευτελισμού με... σφραγίδα από τον Ρουβίκωνα, βρίσκεται η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πάνος Καμμένος με αφορμή τα φανταστικά σενάρια συνωμοσίας για να καταλυθεί το πολίτευμα της χώρας.
Η ανάρτηση της αντιεξουσιαστικής ομάδας που προβαίνει συχνά σε επιθέσεις, με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη για την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του βουλευτή Κ. Κατσίκη, ήταν η ταφόπλακα στους κυβερνητικούς συνειρμούς.
Τελικά δεν απειλήθηκε ο βουλευτής από κανέναν με σκοπό να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση. Ηταν μια ακόμη ακτιβιστική δράση του Ρουβίκωνα που δεν... ρώτησε τον κ. Καμμένο κι επιχείρησε να εισβάλει στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ αλλά για διαφορετικό λόγο.

Τελικά το tweet του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ήταν όχι μόνο άκαιρο αλλά και ενδεικτικό της φαιδρότητας η οποία επικρατεί τις τελευταίες ώρες, ως αποτέλεσμα του πανικού εντός της κυβέρνησης.

Δεν ήταν ούτε επιχειρηματικά συμφέροντα, ούτε η Νέα Δημοκρατία πίσω από το σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης για το οποίο ο Πάνος Καμμένος ζήτησε να παρέμβει η δικαιοσύνη και να τεκμηριώσει το «αδίκημα των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος», όπως έγραψε στο μήνυμά του.

Μέσα σε λίγες ώρες ο υπουργός Αμυνας «αδειάστηκε» μεγαλοπρεπώς από τον «Ρουβίκωνα» ο οποίος στην ανάρτησή ανάληψης της ευθύνης για την προσπάθεια εισβολής έγραψε: «Στις 9:45 το πρωί σύντροφοι/ισσες της ομάδας επιχείρησαν να μπούνε στο γραφείο του βουλευτή Κωνσταντίνου Κατσίκη στη Βασιλίσσης Σοφίας 10 στον 2ο όροφο. Δυστυχώς η είσοδος της ομάδας στο βουλευτικό γραφείο δεν κατέστη εφικτή. Ό,τι αναφέρεται σχετικά με το γεγονός είναι ψέμα. Κανείς δεν μπήκε στο γραφείο εκτοξεύοντας απειλές».

Τα μέλη του Ρουβίκωνα στο κείμενο που ανήρτησαν επιτίθενται στον βουλευτή για παλαιότερες δηλώσεις του. «Όταν ο βουλευτής Κατσίκης ταυτίζει την παιδοφιλία με την ομοφυλοφιλία δεν είναι καθόλου γραφικός. Αναζητεί και κατασκευάζει ομοϊδεάτες να στοιχηθούν πίσω του. Αυτοί οι ομοϊδεάτες θα κρατήσουν τη φλόγα της ομοφοβίας αναμμένη, θα συντηρήσουν διακρίσεις και επιθέσεις ώσπου να γυρίσει ο τροχός και ο καθαρός φασισμός να μπορέσει να γράψει νέους νόμους».

Καμιά σχέση με σχέδια κατάλυσης της Δημοκρατίας, ουδεμία σχέση με το μπαράζ των δηλώσεων και διαρροών από την κυβέρνηση περί οργανωμένου σχεδίου για να την ρίξουν.

Την πάτησε και ο Βούτσης

Μάλιστα, στην παγίδα των «ψεκασμένων» συνωμοσιών για αποσταθεροποίηση έπεσε και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Την πλήρη και απερίφραστη καταδίκη όλων των ακραίων ενεργειών που έχουν στόχο, όπως είπε, να επιβάλουν κλίμα εκφοβισμού σε βουλευτές και κόμματα ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης από όλα τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου.

Χωρίς να αποκλείει ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης, ο κ. Βούτσης ο οποίος τόνισε ότι «η απερίφραστη καταδίκη τέτοιων ακραίων φασιστικών ενεργειών πρέπει να είναι «πάνδημη», «καθολική» και να μην γίνεται επιλεκτικά ή συμψηφιστικά χαϊδεύοντας απόψεις που στις ακραίες τους εκφάνσεις οδηγούν σε βίαιες ενέργειες».

Εννοείται ότι ο κ. Βούτσης και… πάνδημος ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταδικάζει από εδώ και στο εξής τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα.

Ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για «μικρή ομάδα ακραίων, που με ακραία, διχαστικά συνθήματα και ενέργειες προσπαθούν να δημιουργήσουν και να επιβάλουν κλίμα εκφοβισμού προς κόμματα και βουλευτές».