Αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να αισθάνεται αδικία για τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Μουντιάλ, αυτή είναι αναμφίβολα το Περού. Ο σύλλογος της Λατινικής Αμερικής έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο στα γήπεδα της Ρωσίας, παίζοντας ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Το ίδιο έπραξε με αντίπαλο τη Δανία, όπου στάθηκε άτυχο και τελικώς γνώρισε την ήττα, το ίδιο έκανε κόντρα στους Γάλλους, αποτυγχάνοντας και πάλι να πάρει έστω τον βαθμό, ενώ αντίστοιχο πρόσωπο παρουσίασε και χθες στο ματς με την Αυστραλία. Παίρνοντας αυτή τη φορά το αποτέλεσμα που ήθελε και άξιζε, αποχαιρετώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο με το κεφάλι ψηλά.

Η ομάδα του Γκαρέκα έχει ποιότητα, ταχύτητα και φυσικά αγωνιστικό πλάνο. Κάτι που στο χθεσινό ματς με την Αυστραλία φάνηκε πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Το Περού πήρε μια πανάξια και μάλλον άνετη νίκη, αφήνοντας εκτός συνέχειας την Αυστραλία. Που πριν από το παιχνίδι είχε ελπίδες πρόκρισης, σε αντίθεση με τους Περουβιανούς που είχαν ήδη αποκλειστεί.

Ωστόσο η εικόνα του ματς δεν φανέρωνε κάτι τέτοιο. Με την ομάδα της Λατινικής Αμερικής να είναι εκείνη που έβγαλε πάθος και διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, κατακτώντας στο φινάλε τους τρεις βαθμούς και την 3η θέση στον όμιλο. Πίσω από τις Δανία και Γαλλία που πήραν τα δύο εισιτήρια για τους 16.

Σούπερ γκολ ο Καρίγιο

Οι Περουβιανοί, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, μπήκαν από την αρχή δυνατά. Κρατώντας την μπάλα και έχοντας καλές συνεργασίες από το κέντρο και μπροστά. Βρίσκοντας διαδρόμους προς την εστία των Αυστραλών, εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών τους. Κάπως έτσι κατάφεραν στο 18′ να ανοίξουν το σκορ με το πολύ ωραίο σουτ του Καρίγιο.

Το Περού συνέχισε για λίγα λεπτά ακόμα σε αυτό το τέμπο επιδιώκοντας να βρει και δεύτερο γκολ. Ομως τα Καγκουρό κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, βγάζοντας δυναμισμό και κόβοντας τον ρυθμό των αντιπάλων τους.

Μάλιστα, στο 29′ έφτασαν κοντά στο να ισοφαρίσουν, όμως το σουτ του Ράγκιτς αποκρούστηκε από τον Γκαλέσι. Την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Λέκι, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το παιχνίδι στο 1-0. Σκορ που έφερνε με την πλάτη στον τοίχο την Αυστραλία αναφορικά με την πορεία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Γκερέρο και τέλος

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την ομάδα του Φαν Μάαρβικ. Καθώς στο 49′ το «κανόνι» του Περού, ο Γκερέρο, βρήκε δίχτυα και έκανε το 2-0. Κόβοντας έτσι τα πόδια των Αυστραλών, που πλέον ήθελαν τρία γκολ για να ελπίζουν σε πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Η ομάδα του Φαν Μάαρβικ πάντως προσπάθησε τουλάχιστον να μπει ξανά στο ματς. Το Περού οπισθοχώρησε μετά το 2-0 και το παιχνίδι μεταφέρθηκε στην περιοχή του. Η πίεση όμως της Αυστραλίας δεν απέδωσε καρπούς. Αφού κάτι τα άσχημα τελειώματα των Κέιχιλ και Αρζάνι, κάτι οι επεμβάσεις του Γκαλέσι, δεν επέτρεψαν στα Καγκουρό να σκοράρουν. Ολοκληρώνοντας τη διοργάνωση με ήττα και συνολικά έναν βαθμό σε τρία παιχνίδια. Καταλαμβάνοντας έτσι την τελευταία θέση στον όμιλο.

Εγραψε ιστορία ο Κέιχιλ

Ο Τιμ Κέιχιλ πέρασε ως αλλαγή στο ματς στη θέση του Γιούριτς και κατάφερε να γράψει ιστορία. Μιας και αυτό είναι το 4ο Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο αγωνίζεται με τη φανέλα της Εθνικής Αυστραλίας.