Είναι τα ορυκτά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι ιστορίες που συνθέτουν τα πετρώματα στο ποδοσφαιρικό υπέδαφος.Τρεις δυνατές στιγμές που έχουν κοινή αφετηρία το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά διαφορετικό τέρμα συνθέτοντας την πραγματική εικόνα της διοργάνωσης.

Οι Σουηδοί έκαναν παράπονα που έφτασαν μέχρι τη FIFA για τον τρόπο που πανηγύρισαν μπροστά τους κάποια μέλη του γερμανικού πάγκου μετά τη δραματική νίκη της Μάνσαφτ. Οι Γερμανοί έψαξαν και βρήκαν τους ενόχους. Ο ένας ήταν ο υπεύθυνος Τύπου Ούλι Φόιγκτ και ο δεύτερος ο Γκέοργκ Μπεχλάου, μέλος του σταφ. Η εντολή που τους δόθηκε ήταν σαφής: «Δεν θα παραβρεθείτε στον αγώνα με τη Νότια Κορέα». Τους υποχρέωσαν επίσης να ζητήσουν συγγνώμη από τους Σουηδούς για τη συμπεριφορά τους που διέσυρε όλη τη γερμανική ομάδα.

Δύο Ελβετοί με αλβανικές ρίζες θαμμένες στο Κόσοβο, ο Γκρανίτ Τσάκα και ο Σερντάν Σακίρι, τιμωρήθηκαν από τη FIFA με χρηματικό πρόστιμο 16.300 ευρώ γιατί σχημάτισαν με τα χέρια τους το εθνικιστικό σύμβολο των Αλβανών, τον Αετό, πανηγυρίζοντας τα γκολ που πέτυχαν εναντίον των Σέρβων.

Εσκιζαν τα ιμάτιά τους πως ο πανηγυρισμός δεν έχει πολιτικό υπόβαθρο και ήταν αφιερωμένος στις οικογένειές τους .

Οι δικαιολογίες έμειναν γυμνές όταν στο Κόσοβο δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα www.gofundme.com/xhaka-shaqiri-and-lichtsteiner με σκοπό να συγκεντρωθούν τα χρήματα των προστίμων. Ο πρώτος που κατέθεσε 1.500 ευρώ ήταν ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κοσόβου Μπαϊράμ Χασάμι.

Την ίδια πρωτοβουλία ανέλαβε και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα ανοίγοντας λογαριασμό με την ονομασία «Μη φοβάστε τον αετό».

Στην τρίτη ιστορία πρωταγωνιστής είναι ο πρώην προπονητής της Ζάμαλεκ, Αμπντούλ Ραχίμ Μοχάμεντ. Βρισκόταν στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης της Αιγύπτου για να σχολιάσει το παιχνίδι των Φαραώ με τη Σαουδική Αραβία. Στο γκολ των Σαουδαράβων στο 95′ δεν άντεξε. Εχασε τις αισθήσεις του και λίγα λεπτά αργότερα εξέπνευσε. «Μερικοί λένε πως το ποδόσφαιρο είναι θέμα ζωής και θανάτου. Σας διαβεβαιώνω πως είναι ακόμα πιο σημαντικό»: Μπιλ Σάνκλι.