Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνωστοποίησε με επιστολή του στο προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ο Γιώργος Λαζαρίδης, βουλευτής στη Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι η παραίτησή του συνδέεται με τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση για «Βόρεια Μακεδονία» παράλληλη με αναγνώριση μακεδονικής ταυτότητας και μακεδονικής γλώσσας. Είναι ο δεύτερος μετά τον Δημήτρη Καμμένο που αποχωρεί από τους ΑΝΕΛ οι οποίοι έμειναν πλέον επτά ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία μετρά 152. Οι ΑΝΕΛ, που φυλλορροούν, έχουν απομείνει με τους Π. Καμμένο, Ε. Κουντουρά, Θ. Παπαχριστόπουλο, Κ. Κατσίκη, Μ. Κόλλια – Τσαρουχά, Κ. Ζουράρι και Β. Κόκκαλη.

Είναι αξιοσημείωτο ότι πριν από μερικές ημέρεςη Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, ζητούσε από πολίτες να επικοινωνήσουν με βουλευτή Θεσσαλονίκης που ανήκει στους ΑΝΕΛ ώστε να τον πιέσουν να ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε.

Στην ανάρτησή της η Επιτροπή ανέφερε τα εξής: «Ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ στη Β΄ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης, εκλέχτηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο χάρη στη μαζική στήριξη που είχε από τον θρησκευόμενο κόσμο. Σήμερα ο κόσμος αυτός του ζητά να ανεξαρτητοποιηθεί. Με την ανεξαρτητοποίηση του θα φέρει ακόμη πιο κοντά το τέλος της ανθελληνικής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα που πούλησε το ιερό όνομα της Μακεδονίας».

Ο Γ. Λαζαρίδης έγινε ιδιαίτερα γνωστός για ένα επεισόδιο στη Βουλή με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη. Ηταν τα μεθεόρτια της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα με όπλο και ο βουλευτής έσπευσε να τον υπερασπιστεί.

Το επεισόδιο

Ο Λαζαρίδης κατήγγειλε πως ο κ. Βασιλειάδης παρήγγειλε την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για τον ΠΑΟΚ μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα που δεν ξεκίνησε λόγω τραυματισμού του προπονητή των Πειραιωτών.

«Προσέξτε κύριε υφυπουργέ. Μην κάνετε δηλώσεις γιατί οι δηλώσεις σας έγιναν απόφαση με τιμωρία του ΠΑΟΚ μετά το ματς με τον Ολυμπιακό» ανέφερε ο βουλευτής με τον υφυπουργό να αντιδρά λέγοντας «το σχόλιό σας είναι άθλιο και εμετικό. Τι είναι αυτά που λέτε; Αυτό που δήλωσα μετά τον αγώνα ήταν πως από έναν ανεγκέφαλο, έναν βλάκα ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα. Διαφωνείτε με αυτό; Εάν διαφωνείτε δώστε του βραβείο. Μήπως έπρεπε να του δώσουμε βραβείο ανδρείας. Υπάρχουν πειθαρχικά όργανα και δεν αποφασίζω εγώ ούτε και εσείς ευτυχώς».

«Καταφέρατε μέσα σε λίγες ημέρες να καταστήσετε τον ΠΑΟΚ υπεύθυνο της κακοδαιμονίας του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα» συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης. «Τι είναι αυτό που καταδικάζει συνεχώς τις ομάδες της Μακεδονίας; Προσέξτε γιατί επί δικών σας ημερών οι ομάδες της Μακεδονίας βιώνουν τις χειρότερες ημέρες τους. Ταυτίζεστε κύριε υφυπουργέ με τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας των ομάδων της Μακεδονίας. Διχάζετε την Ελλάδα» κατήγγειλε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ με τον κ. Βασιλειάδη να απαντά: «είστε σε παραλήρημα. Αυτή την στιγμή έπρεπε να δείχνουμε με το δάχτυλο τους υπεύθυνους και να απαιτούμε δεσμεύσεις. Γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς λόγω της συμπεριφοράς των πράξεων και των παραλήψεων των παραγόντων των ομάδων».

Βιογραφικό

Ο Λαζαρίδης Γιώργος είναι Αρχιτέκτων –Μηχανικός, μιλάει Ιταλικά & Αγγλικά. Σπόυδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Παλέρμο.Είναι παντρεμένος και είναι πατέρας τριών παιδιών.

Διετέλεσε γενικός γραμματέας της Ε.ΔΗ.Ν. και της Ε.ΔΟ.Μ. Θεσσαλονίκης, νεολαίας και μαθητικής οργάνωσης αντίστοιχα.

Το 1980 στην Ιταλία, στο Παλέρμο δημιούργησε την Ανεξάρτητη Δημοκρατική Φοιτητική κίνηση (ΑΔΦΚ).Την κίνηση αυτή μετά από λίγα χρόνια και επιτυχημένη πορεία την ενέταξε στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Για τη συμμετοχή του στους ΑΝΕΛ είχε πει:

«Στο Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εντάχθηκα γιατί πιστεύω ότι με τον άξιο ηγέτη μας Πάνο Καμμένο θα βρούμε τις λύσεις στα προβλήματα και στα αδιέξοδα που μας οδήγησε η απάνθρωπη πολιτική των μνημονίων ,των τοκογλύφων και των αγορών».