Λύση, λίγο πριν μπει «λουκέτο» στην ωτορινολαρυγγολογική κλινική του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» επιχειρεί να δώσει η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Αττικής.

Η συνταξιοδότηση των τεσσάρων από τους συνολικά πέντε χειρουργούς της Κλινικής εντός του καλοκαιριού, σήμανε «συναγερμό» στις υγειονομικές αρχές, δεδομένου δε – όπως αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ» – ότι στη λίστα αναμονής «στριμώχνονται» 700 παιδιά που πρέπει να υποβληθούν σε επέμβαση.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στην 1η ΥΠΕ, ευρεία σύσκεψη με στόχο τη διατήρηση και εύρυθμη λειτουργία της ΩΡΛ κλινικής του Γ.Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία», η οποία υποστελεχώθηκε μετά την αποχώρηση τεσσάρων ιατρών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Διοικήτρια και ο Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ και οι τρεις Διευθυντές των ΩΡΛ κλινικών των Νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία», «Παναγιώτη & Αγλαΐα Κυριακού», «Παίδων Πεντέλης», καθώς και οι Διοικητές των τριών νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

Α) Προσλήψεις 4 επικουρικών ιατρών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» , 1 επικουρικού ιατρού στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» και 1 επικουρικού ιατρού στο Νοσοκομείο «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού.

Β) Μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές ΩΡΛ, να υπάρξει συνεργασία των τριών Κλινικών στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών εφημερίας του λεκανοπεδίου.

Γ) Θα γίνουν σύντομα (εντός του θέρους) προκηρύξεις κατά προτεραιότητα μονίμων ιατρών ΩΡΛ και στα τρία νοσοκομεία».