Η βοήθειά τουςτο περσινό καλοκαίρι στον εντοπισμό πυρκαγιών ήταν σημαντική, οπότε φέτος συνεχίζεται σε πιο σταθερή βάση.Εθελοντές από τις σχολές εκπαίδευσης πιλότων, που δραστηριοποιούνται στον κρατικό αερολιμένα «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, αναλαμβάνουν την από αέρος επιτήρηση των δασικών περιοχών στην περιοχή του Εβρου, κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Οπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, σε συνέντευξη Τύπου, για πρώτη φορά πέρυσι εφαρμόστηκε, σε πιλοτικό επίπεδο, η συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας με την εταιρεία εκπαίδευσης πιλότων Skies Aviation Academy, για τον από αέρος εντοπισμό δασικών πυρκαγιών που εκδηλώνονται στον Εβρο.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, οι εκπαιδευόμενοι χειριστές, μαζί με τους εκπαιδευτές, στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια της πτήσης εντόπιζαν ύποπτο συμβάν πρόκλησης πυρκαγιάς, ειδοποιούσαν άμεσα τον Πύργο Ελέγχου του Αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης και επενέβαιναν έγκαιρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία.

«Η καλή αυτή συνεργασία απέδωσε γιατί πέρυσι είχαμε περιστατικό στο οποίο λειτουργήσαμε άμεσα και αποτελεσματικά. Φέτος αυτή η καλή πρακτική ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Εκτός από την Skies Aviation Academy, στο εθελοντικό σχήμα έγκαιρης προειδοποίησης της Πολιτικής Προστασίας του Εβρου, προστίθεται και η εταιρεία Egnatia Aviation, που επίσης δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, με συνέπεια να έχουμε περισσότερα “μάτια” από αέρος, στη λογική του έγκαιρου εντοπισμού και αντιμετώπισης μιας δασικής πυρκαγιάς» υπογράμμισε ο κ. Πέτροβιτς.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στοπυροσβεστικό ελικόπτερο το οποίο αναμένεται στιςαρχές του επόμενου μήνα και θα συνδράμει από αέρος στην κατάσβεση των πυρκαγιών, «μιαπολύ σημαντική συνδρομή» ειδικά για ταδύσβατα σημεία όπου χρειάζονται στοχευμένες επεμβάσεις κατάσβεσης.