Δύο παράπονα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας που ενέκρινε μεταξύ άλλων τους όρους της απόσχισης των δύο λιγνιτικών μονάδων, της Μελίτης και της Μεγαλόπολης, προκειμένου αυτές να πουληθούν.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους είπε πως υπάρχει ακόμη χρόνος ώστε η Ελλάδα να διεκδικήσει από τις Βρυξέλλες δωρεάν δικαιώματα εκπομπών CO2 κι έτσι να στηριχθεί η λιγνιτική παραγωγή αλλά και να υπάρχει και ένα επιπλέον κίνητρο στους υποψήφιους επενδυτές για την απόκτηση των συγκεκριμένων σταθμών.

Και πριν προλάβει να τελειώσει το πρώτο παράπονο, συνομιλητής έσπευσε να θυμίσει στον Παναγιωτάκη τις πιο σημαντικές προτεραιότητες έναντι της ΔΕΗ που έχει ο Πρωθυπουργός αυτό το διάστημα. Οπως εκείνη της εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα.

Τότε ο πρόεδρος της ΔΕΗ εξέφρασε, αστειευόμενος, το δεύτερο παράπονό του. Οταν πριν από 10 χρόνια, σε συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο τελευταίος είχε θαυμάσει τη γραβάτα που φορούσε ο Παναγιωτάκης. Αυτή είχε σαν σχέδιο έργο του Πικάσο. «Δεν σκέφτηκα τότε να του τη χαρίσω…» είπε και πρόσθεσε χαμογελώντας: «Θα ήμουν ο πρώτος που του ‘χε δώσει γραβάτα και θα φορούσε τη δική μου στο Ζάππειο».