Ο γνωστός από τη θητεία στον Ολυμπιακό Τζίμι Ντουρμάζ εδώ και λίγα 24ωρα είναι το πρόσωπο που σχολιάζεται περισσότερο από κάθε άλλο στη Σουηδία. Ο λόγος είναι το φάουλ που έκανε στον γερμανό επιθετικό Βέρνερ και από το οποίο προήλθε το γκολ που χάρισε τη νίκη στους Γερμανούς στο παιχνίδι με τη Σουηδία. Ηταν μια χαμένη ευκαιρία για τους Σκανδιναβούς και μάλιστα πολλοί εκτόξευσαν απειλές ακόμη και για τη ζωή του επιθετικού μέσω μηνυμάτων στα social media. Πάντως, οι συμπαίκτες του ύψωσαν τείχος προστασίας στον Ντουρμάζ, ενώ ο ίδιος ανέφερε πως «τίποτα δεν με νοιάζει, στέκομαι εδώ περήφανα κι εκπροσωπώ τη χώρα μου. Είμαι συνηθισμένος σε αυτό το είδος επίθεσης επειδή έχω εκτεθεί σε τέτοια σχόλια καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μου».

«Επαιξε» ξανά για την ΑΕΚ

Ο Χοσέ Ανχελ Πόθο της Αλμερία είναι μια περίπτωση μεσοεπιθετικού που η ΑΕΚ είχε εξετάσει πέρυσι το καλοκαίρι. Επειτα από εισήγηση του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Οι κεραίες μου στην Ισπανία έμαθαν, ωστόσο, πως το όνομα τού ηλικίας 22 ετών άσου έπαιξε και φέτος για την Ενωση. Οι Κιτρινόμαυροι έκαναν μια διερευνητική κρούση για τον Πόθο, όμως δεν φάνηκε να υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να προχωρήσει η υπόθεση. Γι’ αυτό και όπως μαθαίνω, μάλλον εγκαταλείφθηκε. Τουλάχιστον προσωρινά.

Τίτλος για τον Παύλο

Η ομάδα παίδων του Παναθηναϊκού κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης το αφιέρωσε στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ο μάνατζερ του Τριφυλλιού και υπεύθυνος των πράσινων ακαδημιών δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου. Αν και τα παιδιά δεν τον είχαν γνωρίσει, καταλαβαίνουν και αναγνωρίζουν το πόσο σπουδαίος άνθρωπος ήταν και το πόσο μεγάλη υπήρξε η συνεισφορά του για να γίνει ο Παναθηναϊκός αυτό που είναι σήμερα».

Το «13άρι» που δεν κερδίζει

Το έχω συνδυάσει στο μυαλό μου με κέρδη το «13άρι» (λόγω ΠΡΟ-ΠΟ) αλλά στην προκειμένη περίπτωση σχετίζεται με οφειλές. Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ έχει προγραμματίσει να εκδικάσει σήμερα 38 υποθέσεις εκ των οποίων οι 13 αφορούν τη Σπάρτη. Αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ (για μία ομάδα στο ίδιο πινάκιο) τουλάχιστον για το πρόσφατο παρελθόν. Χρήματα διεκδικούν οι Δημήτρης Ζουλιώτης, Αστέριος Γιακουμής, Ερικ Γουόρντεν, Βασίλης Τριανταφυλλάκος, Γιάννης Σάββα, Αντρέι Τσιόφου, Ηλίας Μακρυωνίτης, Σταύρος Παναγιώτου, Μπάμπης Οικονομόπουλος, Αργύρης Μπαρέττας, Ταουόγκα Τσιμότζι, Χρήστος Νιάρος και Δημήτρης Σανδραβέλης. Δεν είναι όμως οι μοναδικοί που έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με τους Λάκωνες. Αλλοι έξι παίκτες κατέθεσαν προσφυγές μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. Συνολικά δηλαδή 19. Δεν χωράνε σε ένα φύλλο αγώνος…
Aκρως οικογενειακόν

Ηταν Ιανουάριος 2015 όταν ο Ματίας Ιγκλέσιας επέστρεψε από τον Δρόμο του Μεταξιού (μετά τη θητεία στην κινεζική Τσανγκτσούν Γιατάι το 2014) υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αστέρα Τρίπολης. Τότε συμφώνησε για συνεργασία ενάμισι έτους, όμως έμελλε τελικά να μακροημερεύσει στην Αρκαδία.

Το 2016 ανανέωσε για πρώτη φορά το συμβόλαιό του και το σκηνικό επαναλήφθηκε και το 2018. Και δεν μπορώ να προσπεράσω αψήφιστα το γεγονός ότι ο Αστέρας πρόσφερε στον Ιγκλέσιας διετές συμβόλαιο (έως τον Ιούνιο του 2020) δύο μήνες μετά τα 33α γενέθλιά του. Θεωρώ πως αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη περίσσιας εμπιστοσύνης απέναντι σε έναν ποδοσφαιριστή που όσο πράος είναι εκτός γηπέδου τόσο γυαλίζει το μάτι του πάνω στο χορτάρι.

Από την πλευρά του Ιγκλέσιας δεν αποτέλεσε δέλεαρ για την παραμονή στην Αρκαδία μόνο η συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ. Ιδανικό μέρος για μια οικογένεια με μικρό παιδί έχει χαρακτηρίσει την Τρίπολη ο Αργεντινός, που επέλεξε μαζί με την ισπανίδα σύζυγό του Σάρα ελληνικό όνομα για την κόρη τους (Ζωή). Οπότε συμπεραίνω ότι το θέμα είναι άκρως οικογενειακόν!