Η Ουρουγουάη προσγείωσε τη διοργανώτρια Ρωσία, επικρατώντας με 3-0 στη Σαμάρα και καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο του Μουντιάλ. Ο Οσκαρ Ταμπάρες είχε υποστηρίξει την παραμονή του αγώνα ότι δεν υπάρχει ανησυχία για την αγωνιστική εικόνα που είχε δείξει έως τώρα η ομάδα και οι παίκτες στο χθεσινό ματς φρόντισαν να τον δικαιώσουν. Η Ουρουγουάη πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση και έφτασε εύκολα στη νίκη.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε σημειώσει περισσότερα γκολ. Το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την πρώτη θέση μάς ικανοποίησε. Μου άρεσε επίσης η συγκέντρωση που έδειξαν οι παίκτες σε όσα είχαμε σχεδιάσει». Ο Λουίς Σουάρες άνοιξε το σκορ στο 10′, ενώ το 2-0 έγινε με αυτογκόλ του Τσερίσοφ (24′). Το ματς «κλείδωσε» για την Ουρουγουάη στην αποβολή του Σμολίνκοφ (37′). Είναι χαρακτηριστικό ότι η παρέα του Λουίς Σουάρες τέλειωσε το ματς με 17 τελικές, έναντι μόλις τριών της Ρωσίας. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Καβάνι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η ομάδα του Οσκαρ Ταμπάρες κατάφερε κάτι που είχε να συμβεί είκοσι χρόνια. Ολοκλήρωσε την πρώτη φάση με τρεις νίκες και χωρίς να δεχθεί γκολ. Η τελευταία που το είχε πετύχει ήταν η Αργεντινή στη διοργάνωση του 1998, κόντρα σε Κροατία, Ιαπωνία και Τζαμάικα. Επίσης, ο τερματοφύλακας Φερνάντο Μουσλέρα συμπλήρωσε εκατό συμμετοχές με την Εθνική και παράλληλα σημείωσε νέο ρεκόρ για τη χώρα του αγωνιζόμενος για 14η φορά σε τελική φάση Μουντιάλ. «Στα πρώτα δύο ματς υπήρχε άγχος καθώς δεν θέλαμε να έχουμε απώλειες. Κόντρα στη Ρωσία αντιμετωπίσαμε τον αγώνα με διαφορετική διάθεση και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Το σημαντικό είναι πως όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση» υποστήριξε ο Λουίς Σουάρες.

Επειτα από δύο εύκολες νίκες, η Ρωσία στο πρώτο δύσκολο ματς προβλημάτισε. «Ακόμα και όταν μείναμε με δέκα, μας πίεσαν και ήθελαν να επιτεθούν. Θα πρέπει να δούμε κάποια θέματα κατά τη διάρκεια της προπόνησης» είπε ο προπονητής της Ρωσίας, Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ.

Κάρτα για… δώρο γενεθλίων

Ο Ροντρίγο Μπεντανκούρ έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του Μουντιάλ που αντίκρισε κάρτα την ημέρα των γενεθλίων του! Ο μέσος της Ουρουγουάης παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα, ενώ ο πρώτος ήταν ο Ιταλός Τζιανφράνκο Τζόλα το 1994, ο οποίος είχε δεχθεί κόκκινη.