Ο αυριανός αγώνας-τελικός σε ό,τι αφορά την πρόκριση στα νοκάουτ παιχνίδια του Μουντιάλ φαίνεται ότι επιβάλλει προσωρινή εκεχειρία στο στρατόπεδο της Αργεντινής. Αλλωστε η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μετά την ταπεινωτική ήττα από την Κροατία και τα όσα διέρρευσαν από τα ΜΜΕ της χώρας, σχετικά με τις προθέσεις των παικτών εναντίον του προπονητή Χόρχε Σαμπάολι, έμοιαζε να είναι μη αναστρέψιμη.

Πρώτα αντέδρασε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κλαούντιο Τάπια, που έσπευσε να στείλει μήνυμα ενότητας ενόψει του αυριανού αγώνα-τελικού όσον αφορά την πρόκριση με τη Νιγηρία. Ο Τάπια επιβεβαίωσε την παραμονή του Σαμπάολι στον πάγκο της ομάδας έως το τέλος της διοργάνωσης, τονίζοντας μάλιστα ότι συναντήθηκε μαζί του το Σάββατο και συζήτησαν όλα τα θέματα που αφορούν την αποστολή. Αφησε αιχμές για «κάποιους που θέλουν να αμαυρώσουν την Εθνική» και κάλεσε τους φιλάθλους –«τους μόνους που δεν έχουν κακές προσθέσεις» –να στηρίξουν την ομάδα και παράλληλα «να συνεχίσουν να ονειρεύονται, καθώς την Τρίτη η ομάδα θα προκριθεί».

Τα ΜΜΕ της Αργεντινής ανέφεραν ότι οι παίκτες είχαν αποφασίσει να αναλάβουν αυτοί την ευθύνη της ομάδας και μάλιστα ζήτησαν από την ομοσπονδία, αφού δεν μπορεί να τον απομακρύνει (έχει συμβόλαιο έως το 2022 και θα πρέπει να του δώσει 16 εκατ.), να τον παροπλίσει. Οι παίκτες με μπροστάρηδες τους Μέσι και Μαστσεράνο θα αποφάσιζαν για την ενδεκάδα και ό,τι άλλο αφορούσε την ομάδα. Μάλιστα λέγεται ότι αυτό το επιβεβαίωσε και ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Αργεντινής, Χόρχε Μπουρουσάγκα, ο οποίος σύμφωνα με τον Τύπο θα καθόταν και στον πάγκο στον αγώνα με τη Νιγηρία. Κι ενώ η ανταρσία φαινόταν να είναι σε εξέλιξη, μετά τη χθεσινή προπόνηση εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Μαστσεράνο (υπαρχηγός στην ομάδα) και προσπάθησε όχι μόνο να χαμηλώσει τους τόνους, αλλά και να διαψεύσει τα δημοσιεύματα. «Οι σχέσεις με τον Σαμπάολι είναι φυσιολογικές. Αν είχαμε κάποιο θέμα μαζί του θα το λέγαμε», υποστήριξε. «Πρέπει να δουλέψουμε ομαδικά, οι πρώτοι υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα είμαστε εμείς».

Ο Μαστσεράνο παραδέχθηκε ότι υπήρξε μία συνάντηση των παικτών με τον προπονητή της Αργεντινής μετά το ματς με την Κροατία, ωστόσο φρόντισε να επισημάνει ότι αυτό είναι κάτι φυσιολογικό: «Στη συνάντηση μιλήσαμε για τα θέματα που απασχολούν την ομάδα και για αυτά που πρέπει να κάνουμε για να βγει η ομάδα από την κρίση. Και οι καλύτεροι προπονητές συζητούν με τους παίκτες να ζητούν τη γνώμη τους. Αυτό συμβαίνει σε πολλούς συλλόγους».

Ο Ντιεγκίτο

Την ίδια στιγμή, ο Ντιέγκο Μαραντόνα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή κατέθεσε τη δική του πρόταση για να βγει από το αδιέξοδο η Εθνική: «Θα ήθελα να έχω μία συνάντηση με την ομάδα, μαζί με άλλους παλιούς παίκτες, τον Πουμπίδο, τον Γκοϊκοετσέα, τον Κανίγια, τον Πασαρέλα, τον Βαλντάνο. Μας πονάει που βλέπουμε την Κροατία να σημειώνει τρία γκολ εις βάρος μας και να μην κάνουμε τίποτα. Είμαι οργισμένος όπως και κάθε άλλος που έχει φορέσει τη φανέλα αυτής της ομάδας. Δεν μπορεί να τη βλέπει να συντρίβεται από έναν αντίπαλο που δεν είναι ούτε η Γερμανία, ούτε η Βραζιλία ή η Ισπανία».

Να σημειώσουμε ότι ο Μαραντόνα άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο της ομοσπονδίας Κλαούντιο Τάπια, θεωρώντας ότι αυτός είναι ο βασικός υπεύθυνος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αποστολή. Κι αυτό έχει να κάνει κυρίως με την πρόσληψη του Χόρχε Σαμπάολι. Ο προπονητής της Αργεντινής δεν γλίτωσε επίσης από τα πυρά του Μαραντόνα, όπως και ο επιθετικός Κουν Αγουέρο.

Οχι και τόσο χαρούμενα γενέθλια…

Τη χειρότερη επέτειο των γενεθλίων του είχε χθες ο Λιονέλ Μέσι. Από τους πρώτους που έσπευσαν να του ευχηθούν ήταν ο Χόρχε Σαμπάολι, παρότι οι σχέσεις τους δεν είναι καλές. Μάλιστα αυτό έγινε μπροστά στις κάμερες!