Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8.14 το πρωί της Δευτέρας σε υποθαλάσσια περιοχή, νοτιοδυτικά της Πύλου.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 10χλμ ενώ το επίκεντρο της εντοπίζεται 27 χιλιόμετρα από τη Μεθώνη. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητόςμέχρι την Πάτρα και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου

Σημειώνεται ωστόσο ότι οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί με τον σεισμό: «Η περιοχή αυτή έχει υψηλή σεισμικότητα. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για την συγκεκριμένη περιοχή, πολύ περισσότερο που το επίκεντρο είναι στη Θάλασσα», δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

O δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης δήλωσε σχετικά: «Από την ενημέρωση που είχαμε περίπου μισή ώρα μετά τον σεισμό, δεν υπήρχαν αναφορές για τυχόν ζημιές», προσθέτοντας ότι «είμαστε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες».

Όσον αφορά στην σεισμική δόνηση των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο δήμαρχος μιλώντας στο ΑΠΕ δήλωσε ότι είχε αρκετή διάρκεια, αλλά όπως τόνισε «η περιοχή μας άντεξε».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο κόσμος παραμένει ψύχραιμος και όλα κυλούν ομαλά», αποδίδοντας την αντίδραση των κατοίκων στο γεγονός ότι «έχουμε μάθει από σεισμούς, αφού σημειώνονται κατά καιρούς στην περιοχή μας».

Πάντως, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές για τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση.