Αμφότερες έπεσαν θύματα έκπληξης στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, γνωρίζοντας ήττες. Που τις πλήγωσαν και τις έβαλαν με το «καλημέρα» σε μπελάδες. Πολωνία και Κολομβία καλούνται να ξεπεράσουν το σοκ των ημερών που προηγήθηκε, να αντιδράσουν και να μπουν και πάλι σε τροχιά πρόκρισης.

Οι Πολωνοί δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε τον βαθμό απέναντι στη Σενεγάλη, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τους Κολομβιανούς στην αναμέτρηση με τους Ιάπωνες. Το βράδυ της Κυριακής οι δύο ομάδες αγωνίζονται μεταξύ τους στην Αρένα του Καζάν, με στόχο μόνο τη νίκη. Καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα ψαλιδίσει στο ελάχιστο τις πιθανότητες των δύο ομάδων για κάτι περισσότερο στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Η Πολωνία είναι πιθανό να έχει στη σύνθεσή της τον Αρκάντιους Μίλικ που είχε απουσιάσει από την πρεμιέρα λόγω τραυματισμού σε… ενυδρείο, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί και η συμμετοχή του Γκλικ. Που ξεπέρασε το πρόβλημα στον ώμο και ετοιμάζεται να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Από την άλλη μεριά, ο Χοσέ Πέκερμαν μπορεί να μην έχει αγωνιστικούς πονοκεφάλους, ωστόσο είναι βέβαιο πως θα αλλάξει αρκετά σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ιαπωνία. Ο Χάμες Ροντρίγκες αναμένεται αυτή τη φορά να αγωνιστεί από την αρχή, προκειμένου να ενισχύσει ποιοτικά τους Κολομβιανούς, δίνοντας και ένα καλό στήριγμα στον Φαλκάο. Που απέναντι στους Ιάπωνες έμοιαζε αποκομμένος και δυσκολευόταν να «μπει» για τα καλά στο ματς.

Ανοικτό ματς

Το παιχνίδι μεταξύ της Πολωνίας και της Κολομβίας τραβάει σίγουρα τα βλέμματα στον 8ο όμιλο, μιας και πρόκειται ουσιαστικά για έναν «τελικό» σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόκριση στην επόμενη φάση. Δύο ομάδες φύσει επιθετικές, που αναμένεται να παίξουν ανοικτά και να κυνηγήσουν το γκολ. Αξίζει να σημειωθεί πως αν υπάρξει ηττημένος στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και παράλληλα το άλλο ματς του ομίλου λήξει ισόπαλο, τότε αυτόματα πηγαίνει… σπίτι του. Κάτι που καταδεικνύει και την κρισιμότητα του αγώνα μεταξύ της Πολωνίας και της Κολομβίας, που ξεκίνησαν στον όμιλο ως φαβορί και την Κυριακή αγωνίζονται για την… ύπαρξή τους.