Ηθελε κυνηγό, ζητούσε ταλέντο και τελικά φαίνεται ότι τα βρίσκει σε συσκευασία πακέτου ο ΠΑΟΚ. Χθες γνωστοποιήθηκαν οι επαφές με τον Λεό Ζαμπά, τον νεαρό επιθετικό της Γκρόζνι. Οπως έμαθα, ο παίκτης ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Πέδρο Ενρίκε που κατά τα φαινόμενα επιστρέφει στην Τούμπα. Ο νεαρός Βραζιλιάνος αποχαιρέτησε την ομάδα της Ρωσίας και μέσω Γερμανίας έφτασε στα μέρη μας. Πάντως, ο Γιώργος Σαββίδης τον είχε καλωσορίσει νωρίτερα από τα αγαπημένα του social media με μία φωτογραφία από την καυτή έδρα του ΠΑΟΚ. Να σταθώ λίγο εδώ και να προσθέσω ότι στην Τούμπα θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι με τη Βασιλεία ο ΠΑΟΚ στις 24 Ιουλίου. Μην πιστέψετε όμως ότι ο Ζαμπά θα είναι η μοναδική κίνηση για τη γραμμή κρούσης, καθόσον όλα δείχνουν ότι το φλερτ με τον φινλανδό επιθετικό Τέεμου Πούκι αναζωπυρώνεται.

Αντίο στον ευρωκόουτς

Aι γενεαί πάσαι του ελληνικού μπάσκετ αποχαιρέτησαν χθες το απόγευμα στο Κοιμητήριο της Καισαριανής τον Κώστα Πολίτη, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε ηλικία 76 ετών.

Η συγκίνηση και η ανατριχίλα διαπέρασαν σύγκορμους όλους όσοι του είπαν το ύστατο χαίρε, όταν η τωρινή εθνική ομάδα προεξάρχοντος του αρχηγού Γιάννη Μπουρούση και η επίσημη αγαπημένη του ’87 με επικεφαλής τον Παναγιώτη Γιαννάκη συνόδευσαν το φέρετρο με τη σορό του ευρωκόουτς προς την τελευταία κατοικία του. Κι εκεί υπήρχε ήδη μια μπάλα μπάσκετ που είχε εναποθέσει σεπτά ο παλαίμαχος παίκτης του Εθνικού Αθηνών, Αντώνης Κουργιτάκος, ο οποίος του ευχόταν «καλό ταξίδι».

«Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ενας πράος άνθρωπος με ανήσυχο μυαλό» φιλοτέχνησε το πορτρέτο του εν συνόψει ο Γιαννάκης. «Πολύ μπροστά από την εποχή του» είπε ο Παναγιώτης Φασούλας. «Τον είχα σαν πατέρα μου και με είχε σαν γιο του» σχολίασε ο Φάνης Χριστοδούλου.

Από πένθος σε πένθος και από δάκρυ σε δάκρυ: ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και η σύζυγος του εκλιπόντος αδελφού του Παύλου και μητέρα του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η Δέσποινα Γιαννακοπούλου, παρέστησαν στην κηδεία του Κώστα Πολίτη. Μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργος Βαρδινογιάννης και ο Γιάννης Ιωαννίδης.  

Επισκέφθηκε τον Λιβάγια ο Μάνταλος

Ο Μάρκο Λιβάγια έχει κατορθώσει σε αυτόν τον χρόνο παρουσίας του στην ΑΕΚ να δεθεί με πολλούς συμπαίκτες του και να κάνει φίλους εντός της ομάδας. Τα λέει μάλιστα μαζί τους και εκτός Σπάτων πολύ συχνά. Ενας εξ αυτών είναι και ο Πέτρος Μάνταλος.

Ο κροάτης φορ έχει «κολλήσει» από την πρώτη στιγμή με τον αρχηγό της Ενωσης και είναι χαρακτηριστικό πως οι δυο τους συναντήθηκαν στο Σπλιτ!

Ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε τις ημέρες των διακοπών για να επισκεφθεί τον φίλο του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, περνώντας μαζί του και με την οικογένειά του κάποιες χαλαρές στιγμές. Ολα  φρόντισε να τα απαθανατίσει ο Λιβάγια, κάνοντας και σχετική ανάρτηση στο Διαδίκτυο. Πού αλλού;

Το μεταγραφικό χατίρι

Ως έξτρα προσθήκη για την επίθεση λογίζεται στον Ατρόμητο ο Αρμίν Μούγιακιτς.

Οπως μου σφύριξαν από το Περιστέρι, η απόκτηση του 23χρονου Αυστριακού αποτελεί ουσιαστικά το μεταγραφικό χατίρι που έκανε ο Γιώργος Σπανός στον Νταμίρ Κάναντι. Το δικαιούταν όμως ο κόουτς. Τόσο καλά πήγε την περασμένη σεζόν.