«Θερμή» ήταν η υποδοχή που περίμενε τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο, στη Μεγαλόπολη.

Εργαζόμενοι της ΔΕΗ τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις και μεταξύ άλλων του ζήτησαν δια αντιπροσωπείας να φύγει από την πόλη τους, αυτή τη φορά όχι διαμαρτυρόμενοι για το Σκοπιανό – όπως έχουν συνηθίσει τις τελευταίες ημέρες κυβερνητικά στελέχη – αλλά γιατί η κοινωνία είναι εξαγριωμένη με την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ.

Οι εργαζόμενοι φώναζαν συνθήματα, όπως «Τσίπρα – Σταθάκη ακούστε το καλά, το ξεπούλημά σας, θα μείνει στα χαρτιά» και «Πουλάτε, πουλάτε, στη φυλακή θα πάτε».

Οπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, στην είσοδο του δημαρχείου Μεγαλόπολης οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είχαν ρίξει σανό και κάρβουνο, ενώ σε σύντομη ομιλία που είχαν μαζί του στην αίθουσα όπου θα λάμβανε χώρα η συνάντηση, του τόνισαν πως δεν υπάρχει κάτι να συζητηθεί, καθώς το ξεπούλημα δεν είναι αποδεκτή πρόταση γι’ αυτούς.

«Στη Μεγαλόπολη ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα» αλλά εσείς προχωρήσατε στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι είναι στα κάγκελα» του είπαν και του ζήτησαν ν’ αποχωρήσει ειρηνικά από την πόλη.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός παρέμεινε για αρκετή ώρα μέσα στο δημαρχείο και αρνούνταν να φύγει αν δεν αποχωρούσαν οι διαμαρτυρόμενοι.