Η χθεσινή μέρα, ούτως ή άλλως σημαδιακή για τον Ολυμπιακό. Ημέρα γενεθλίων, καθώς σαν χθες 18 Ιουνίου 2010 ο Βαγγέλης Μαρινάκης σήκωνε τα μανίκια και αναλάμβανε την ευθύνη προκειμένου να οδηγήσει τους Ερυθρόλευκους στο μέλλον! Οι τίτλοι, τα ρεκόρ, η υψηλότερη θέση που έφτασαν ποτέ οι Πειραιώτες στο ranking της UEFA, τα λαμπερά πρόσωπα μιλούν από μόνα τους.

Μια τέτοια μέρα, λοιπόν, ο διοικητικός ηγέτης αποφάσισε να φτάσει ώς την πόρτα του Ρέντη. Για να δώσει ακριβώς το ίδιο σύνθημα. Οπως τότε. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε χθες στο αθλητικό κέντρο της ομάδας, θέλοντας να δώσει ξεκάθαρες κατευθύνσεις προς όλους, με θέα στη σεζόν που έρχεται. Το μήνυμα, λιτό και κατανοητό: πειθαρχία, πειθαρχία, πειθαρχία.

«Εύχομαι να έχουμε καλή χρονιά και να μας κάνετε υπερήφανους. Τα έχετε όλα στον σύλλογο και από εσάς ζητάω απόλυτη πειθαρχία! Πειθαρχία και σκληρή δουλειά» είπε προς τους ποδοσφαιριστές. «Οσοι δεν είναι υπερήφανοι και χαρούμενοι δεν θα φοράνε αυτήν τη φανέλα! Δεν θα επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος» συμπλήρωσε, για να καταλήξει δίνοντας και στίγμα… μεταγραφικό: «Σε λίγες μέρες και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σας θα γίνουν και οι απαραίτητες προσθήκες νέων ποδοσφαιριστών για να εμφανιστούμε πανέτοιμοι για τη νέα σεζόν! Να έχετε υγεία και δύναμη και να έχουμε μια πολύ επιτυχημένη χρονιά, μια χρονιά θριάμβων, όπως αρμόζει στην ένδοξη ιστορία μας!».

Δύο λόγια είπε και ο Πέδρο Μαρτίνς: «Εμείς, κύριε πρόεδρε, μπορούμε να μιλήσουμε μόνο με τη δουλειά μας στο γήπεδο. Να είστε σίγουρος ότι θα δώσουμε τα πάντα για να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι μόνο η κορυφή».

Στο μεταξύ, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού ανακοίνωσε πως ο Κριστιάν Καρεμπέ αναλαμβάνει τη θέση του sport director στο οργανόγραμμα, ενώ ο Φρανσουά Μοντέστο παραμένει στο πόστο του chief scout. Παράλληλα παρουσίασε το νέο τεχνικό τιμ, αλλά και τον Θοδωρή Κοκκινάκη που είναι ο νέος team manager.