Η αποστολή της Ρωσίας ταξίδεψε στην Αγία Πετρούπολη για το αποψινό ματς με την Αίγυπτο (21.00) γνωρίζοντας ότι αυτή τη φορά η επίτευξη του στόχου της θα είναι πιο δύσκολη. «Η Αίγυπτος όπως έδειξε είναι μία δυνατή ομάδα, ενώ έχει στον πάγκο έναν εξαιρετικό προπονητή. Η συμμετοχή του Σαλάχ θα κάνει το ματς ακόμα πιο ενδιαφέρον. Είναι από τους κορυφαίους παίκτες και πάντα θέλεις να παίζεις με αυτούς αντίπαλος», είπε ο Ντένις Τσερίσεφ, που πέτυχε δύο γκολ κόντρα στη Σαουδική Αραβία.

Ο Μο Σαλάχ θα είναι στη διάθεση του Εκτορ Κούπερ, ο οποίος τόνισε: «Εχουμε αναλύσει τον αντίπαλο και θα προσπαθήσουμε να βρούμε στο παιχνίδι τον τρόπο να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Με τα ματς του 8ου ομίλου ολοκληρώνεται η πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Κολομβία – Ιαπωνία

Στην πόλη Σαράνσκ, η Κολομβία αντιμετωπίζει την Ιαπωνία (15.00), ο προπονητής της οποίας, Ακίρα Νισίνο, εμφανίστηκε ανήσυχος εξαιτίας του σεισμού που έπληξε χθες την Οσάκα.

«Κάποιοι από τους παίκτες έχουν οικογένειες στην περιοχή όπου έγινε ο σεισμός και είναι φυσιολογικό να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση», είπε ο Νισίνο. Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας η Κολομβία είχε νικήσει 4-1 την Ιαπωνία, επίσης στη φάση των ομίλων. Ο Ρανταμέλ Φαλκάο δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, ποστάροντας στο Instagram μία φωτογραφία από το ταξίδι και γράφοντας: «Θα κατακτήσουμε τη Ρωσία».

Πολωνία – Σενεγάλη

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Πολωνία αντιμετωπίζει στο γήπεδο της Σπαρτάκ στη Μόσχα τη Σενεγάλη (18.00).

«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Αν έχουμε άγχος; Ως παίκτης ποτέ δεν είχα αρνητική πίεση, μάλλον θα έλεγα μία ανυπομονησία. Το ίδιο υποστηρίζω και ως προπονητής», είπε ο τεχνικός της Πολωνίας, Ανταμ Ναβάλκα. Ο Αλιού Σισέ επιστρέφει σε τελική φάση Μουντιάλ ύστερα από 16 χρόνια. Αυτή τη φορά βέβαια ως προπονητής της Σενεγάλης.