Ενας 34χρονος Ολλανδός παραδόθηκε στην αστυνομία αφού οδήγησε το φορτηγάκι του πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος που παρακολουθούσε συναυλία με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να σκοτωθεί και τρεις να τραυματιστούν, ανακοίνωσαν σήμερα εισαγγελείς.

Η εισαγγελέας Ντανιέλα Βεϊμάρ είπε στους δημοσιογράφους ότι ο άνδρας αυτός, ο οποίος εγκατέλειψε στη συνέχεια τον τόπο του συμβάντος, παραδόθηκε στην αστυνομία στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ, και τέθηκε υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δεν είναι ακόμη σαφές αν ο οδηγός έπεσε σκοπίμως πάνω στους ανθρώπους που παρακολουθούσαν τη μουσική διοργάνωση Pinkpop-το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικής της Ολλανδίας–ή αν πρόκειται για ατύχημα.

Το λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω στο πλήθος στις 04:00 πμ, είπε η αστυνομία, τέσσερις ώρες μετά την εμφάνιση του καλλιτέχνη της R&B Μπρούνο Μαρς ενώπιον 70.000 θεατών.

«Η έρευνα αυτή βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να πούμε αν πρόκειται για σκόπιμη πράξη ή για ατύχημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χαμπ Χάενεν.

Ένοπλοι έχουν οδηγήσει οχήματα πάνω σε πλήθος ανθρώπων στο πλαίσιο επιθέσεων στο Λονδίνο, το Βερολίνο, την Βαρκελώνη και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις τα τελευταία χρόνια.

Το φεστιβάλ Ρinkpop πραγματοποιείται στο Λάντγκρααφ, μια μικρή πόλη κοντά στα γερμανικά και βελγικά σύνορα, που βρίσκεται 220 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Άμστερνταμ. Η συναυλία ήταν sold-out και σε αυτήν συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Pearl Jam και Foo Fighters.

Ο Μαρς έκλεισε το τριήμερο μουσικό φεστιβάλ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.