Ξεκίνημα στον Ρέντη και μάλιστα με διπλές προπονήσεις κατόπιν επιθυμίας του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος ξεκινά με γκάζια, και αυτή η εβδομάδα που θα περάσει στο αθλητικό κέντρο της ομάδας χωράει πολλή δουλειά και εμπεριέχει μπόλικο ενδιαφέρον. Οχι, καλά θυμάστε. Την Παρασκευή (15/6) ήταν η «πρώτη» των Ερυθρολεύκων. Το τριήμερο που πέρασε όμως ήταν διαφορετικό. Πρώτα το «καλώς όρισες» στους ποδοσφαιριστές από τον αντιπρόεδρο Σάββα Θεοδωρίδη, έπειτα τα τετ α τετ των συνεργατών του Μαρτίνς με τους παίκτες για τις γενικές οδηγίες, το Σαββατοκύριακο οι καθιερωμένες εργομετρικές εξετάσεις (σε δύο γκρουπ). Στην ουσία από σήμερα είναι που ξεκινούν όλα για τους 26 που επελέγησαν προκειμένου να συμμετάσχουν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Πρόκειται για τους: Χουτεσιώτη, Γιαννιώτη, Σκαφίδα (τερματοφύλακες) Σάλιακα, Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Βούκοβιτς, Σισέ, Νικολάου, Κούτρη, Τσιμίκα (αμυντικοί), Σιώπη, Καμαρά, Ρομαό, Μπουχαλάκη, Ανδρούτσο, Φορτούνη, Μάριν, Μανθάτη, Βρουσάι, Σεμπά, Πάρντο (μέσοι) και Μάνο, Βέργο, Τζούρτζεβιτς (επιθετικοί). Στην ομάδα και ο 16χρονος Νικήτας Νικολής (είχε γενέθλια το Σάββατο, καθώς είναι γεννημένος στις 16 Ιουνίου 2002) που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν αυτό τον καιρό στην ακαδημία του Ολυμπιακού.

Νέα πρόσωπα λοιπόν: Ο Μαντί Καμαρά που αποκτήθηκε από την Αζαξιό και ο Δημήτρης Μάνος που ήρθε από τον ΟΦΗ. Επέστρεψαν όμως σε γνώριμα λημέρια και οι Ανδρέας Γιαννιώτης (Ατρόμητος), Μανώλης Σάλιακας (Κισσαμικός), Γιάγκος Βούκοβιτς (Βερόνα), Κώστας Τσιμίκας (Βίλεμ), Μανώλης Σιώπης (Πανιώνιος), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Νότιγχαμ), Γιώργος Μανθάτης (ΠΑΣ). Παράλληλα, από τις 22 του μήνα στην εξίσωση θα προστεθεί και ο Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο που έχει λίγες ημέρες άδειας παραπάνω, καθώς το πρωτάθλημα της Ισπανίας τελείωσε πολύ πιο αργά από το δικό μας. Από τον Ιούλιο θα είναι στην ομάδα και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, όταν θα αρχίσει και τυπικά η ερυθρόλευκη περίοδος της καριέρας του.

Το δεύτερο γκρουπ

Ποιοι δεν χώρεσαν στις επιλογές του προπονητή για την προετοιμασία; Πολλοί και διάφοροι. Ανάμεσά τους ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ο Οτζίτζα Οφόε, ο Αντρέ Μάρτινς, ο Ιγκόρ Σίλβα κ.λπ. Για τις δικές τους περιπτώσεις το πλήρωμα του χρόνου έφτασε. Θα ξεκινήσουν προετοιμασία την επόμενη Τρίτη (26/6) στον Ρέντη, όταν η ομάδα θα βρίσκεται ήδη στο Ζέεφελντ της Αυστρίας. Θα υπάρξει ένα ολόκληρο τιμ που θα μείνει στο αθλητικό κέντρο της ομάδας, για την εξέλιξη της προετοιμασίας αυτού του δεύτερου γκρουπ ποδοσφαιριστών που ανήκουν στον Ολυμπιακό. Εννοείται ότι το καλοκαίρι είναι μακρύ και οι αλλαγές που αναμένονται στο ρόστερ πολλές. Θα γίνουν όμως με μέθοδο. Σταδιακά. Ο Μαρτίνς θέλει να δουλέψει με 25-26 ποδοσφαιριστές. Τόσους θα έχει σταθερά μαζί του στην προετοιμασία. Αφίξεις και αναχωρήσεις θα εναρμονίζονται με το κλείσιμο κάθε κύκλου δουλειάς. Χθες, ο Κώστας Καραπαπάς αναγκάστηκε να παρέμβει για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφορικά με τον Λεονάρντο Κούτρη. Γράφτηκε την Κυριακή ότι ο νεαρός μπακ που τραυματίστηκε (έκανε επέμβαση στον ώμο) στο φινάλε της προηγούμενης σεζόν θα χάσει την προετοιμασία. «Η αποθεραπεία του έχει πάει καταπληκτικά και ο Κούτρης φυσικά θα έρθει μαζί μας στο Ζέεφελντ» γνωστοποίησε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ.