Σφοδρή κακοκαιρία έφερε ο «Μίνωας» στην Αττική με βροχές και καταιγίδες να «πνίγουν» το λεκανοπέδιο για δεύτερη μέρα.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας σφοδρή βροχόπτωση πλήττει την Αττική, ενώ ήδη έχουν δημιουργηθεί τα πρώτα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα:

Αστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες συνθέτουν το… χειμωνιάτικο σκηνικό. Τα φαινόμενα, τα όποια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ωστόσο, η θερμοκρασία κινείται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και απαιτείται προσοχή στις περιοχές που θα βρέξει.

Αναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς. Από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 16 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση το βράδυ.

Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασια: από 16 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην Κρήτη κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στην Κρήτη δυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασια: από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασια: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 19-06-2018

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα όποια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το βράδυ βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια εξασθενήσουν.

Ανεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες

Διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.