Σε οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στη Βουλή, με την άμεση εμπλοκή των Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής, βουλευτών και στελεχών της, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Στο σχέδιο αυτό, εντάσσονται τα όσα ανήκουστα είπε χθες ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης και συνεχίστηκαν σήμερα, με επίθεση κατά της Βουλής, η οποία εξελίχθηκε, για περισσότερο από τρεις ώρες, σε όλες τις εισόδους, με καδρόνια, πέτρες και σπασμένα μάρμαρα από τα Τάγματα Εφόδου.

Τα επεισόδια αυτά, αντιμετώπισε η Φρουρά της Βουλής με διμοιρίες των ΜΑΤ.

Ότι επίκειται επίθεση σε βάρος της Βουλής, ήταν γνωστό στα κόμματα από την περασμένη Πέμπτη και γι’ αυτό καταβλήθηκε προσπάθεια η σημερινή τρίτη συνεδρίαση επί της πρότασης δυσπιστίας να μην «τραβήξει» μέχρι τα μεσάνυχτα, παρόλα αυτά δεν συνέβαλαν όλοι, ανέφεραν απόψε κοινοβουλευτικές πηγές. Υπήρχε σχεδιασμός για πρόκληση επεισοδίων καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου από τα Τάγματα Εφόδου της ΧΑ, είναι η εκτίμηση κοινοβουλευτικών κύκλων, που επισημαίνουν ότι χρειάστηκε η παρέμβαση της Φρουράς ώστε να διασωθεί από φασιστικά στοιχεία Τυνήσιος μετανάστης, που την τελευταία στιγμή γλύτωσε από τα χέρια τους.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η χθεσινή ομιλία του Κ. Μπαρμπαρούση έγινε από κείμενο και με την παρουσία πολλών μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που προσήλθαν στην αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα που θα την εκφωνούσε ο βουλευτής.

Η εκτίμηση είναι πως αν η Βουλή δεν χειριζόταν τα όσα πρωτοφανή είπε ο βουλευτής, με τον τρόπο που τα χειρίστηκε, τότε απόψε ίσως τα επεισόδια να ήταν ακόμη μεγαλύτερα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στον σχεδιασμό κλιμάκωσης των επιθέσεων στη Βουλή, εντάσσεται και η δημοσιοποίηση των κινητών τηλεφώνων των βουλευτών, που τα τελευταία 24ωρα «βομβαρδίζονται» από πολυάριθμες ανώνυμες κλήσεις.

Κοινοβουλευτικοί κύκλοι, τέλος, δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των εντάσεων τόσο στη χώρα μας όσο και στη FYROM, το αμέσως επόμενο διάστημα.