Το αίτημα της εκλογές επανέλαβε για μια ακόμη φορά η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ποιος θα είναι στο τιμόνι της χώρας. Δεν εμπιστευόμαστε αυτήν την κυβέρνηση, ούτε στα εθνικά θέματα ούτε στην ασφάλεια ούτε στην οικονομία ούτε πουθενά.

Εμείς σεβόμαστε τους συντρόφους μας εθνικοσοσιαλιστές στην Ευρώπη αλλά δεν χρειάζονται υποδείξεις. Για το περιεχόμενο της συμφωνίας θα μιλήσουμε εμείς, ο ελληνικός λαός, γιατί εμάς αφορά και τα δικά μας εθνικά συμφέροντα.

Για την υπόθεση Μπαρμπαρούση το μήνυμα είναι ένα και δυνατό: Καμμία ανοχή στους φασίστες!

Tόνισε ότι θα εργαζόμαστε για μία λύση με γνώμονα τη σταθερότητα στην περιοχή. «Η συγκυρία ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή για τα εθνικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση όμως δεν την αξιοποίησε και δεν έκανε διάλογο με τα άλλα κόμματα. Θα μπορούσε να είχε διαμορφώσει μία εθνική γραμμή. Προχωρούν στην υπογραφή της συμφωνίας χωρίς να έχουν τη σύμφωνη γνώμη του συγκυβερνήτή τους».

Η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ τόνισε πως «μιλήσαμε για τα θετικά σημεία της συμφωνίας αλλά και τις γκρίζες ζώνες».

Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, είπε ότι «δώσανε αμαχητί τη γλώσσα και την εθνικότητα. Αγνόησαν ακόμη και τις θέσεις ηγετικών προσώπων της Αριστεράς» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Όσο αφορά στα συλλαλητήρια, τόνισε πως «οφείλουμε να σεβόμαστε τη φωνή των πολιτών, ακούμε την αγωνία τους αλλά και να απομονώνουμε τις ακραίες φωνές».