Κάθε φορά που καθόταν κάτω από την μπάρα, σήκωνε στα χέρια του όλη την Ελλάδα. Πίσω από τον μέγιστο Πύρρο Δήμα, ωστόσο, η αγαπημένη του σύζυγος Αναστασία ήταν αυτή που ουσιαστικά σήκωνε όλο το βάρος για να μεγαλώσουν σωστά οι καρποί του έρωτά τους, τα τέσσερα παιδιά τους. Τα τελευταία χρόνια η Αναστασία έδωσε τιτάνια μάχη με τον καρκίνο και χθες αυτή η άνιση μάχη έφτασε στο τέλος. Ενας ακόμη νέος άνθρωπος που χάνεται άδικα.

Διαφωνίες για την πώληση του ΟΑΚΑ

Αντίθετες με το ενδεχόμενο πώλησης του ΟΑΚΑ δηλώνουν οι ομοσπονδίες των αθλημάτων που στεγάζονται στις εγκαταστάσεις του. Οι επικεφαλής τους είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της ΕΟΕ και συμφώνησαν για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, όχι όμως στην παραχώρησή τους. Κάτι που έχει σχέση φυσικά και με το Athens Alive.

Να τονιστεί ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνάντηση, μεταξύ άλλων επισημαίνουν τα ακόλουθα: «Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ μαζί με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών αποφάσισαν ότι θα προχωρήσουν σε μια σειρά ενεργειών, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν εντός των προσεχών ημερών, προκειμένου να προστατεύουν τα ερασιτεχνικά αθλήματα και τους αθλητές τους, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη, μόλις δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Οταν αποκλείστηκε στα μέρη μας

Παρακολούθησα με αυξημένο ενδιαφέρον, όπως είναι λογικό, την αναμέτρηση της Ρωσίας κόντρα στη Σαουδική Αραβία. Πρεμιέρα Μουντιάλ, γαρ. Με τον Τσερτσέσοφ στον πάγκο η Ρωσία δεν τα πήγαινε καλά και είναι γεγονός ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ένας γκολκίπερ δεν εξελίσσεται σε έναν αντίστοιχα καλό τεχνικό. Χθες, πάντως, οι γηπεδούχοι σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο υπήρξαν άκρως αποτελεσματικοί. Οσο για το ποιον μου θύμισε ο Τσερτσέσοφ; Στα νιάτα του, το 1991 είχε περάσει ως γκολκίπερ της Σπαρτάκ Μόσχας από τη Νέα Φιλαδέλφεια, ηττήθηκε με σκορ 2-1 και χάθηκε για τους Ρώσους η πρόκριση (0-0 το πρώτο παιχνίδι στη Μόσχα). Περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα για τους φίλους της ΑΕΚ.

Εξω ο… Ρέτσος

Μαζί από μικρά παιδιά στα τμήματα υποδομής. Μαζί στον Ολυμπιακό, μαζί στις διακοπές τους. Μαζί κάνουν προπόνηση αυτόν τον καιρό για να διατηρηθούν σε καλό επίπεδο. Παρέα είδαν χθες και την πρεμιέρα του Μουντιάλ.

Σήμερα οι Μανθάτης, Ανδρούτσος, Νικολάου και Σκαφίδας θα είναι μαζί στην πρώτη των Ερυθρολεύκων. Ο Παναγιώτης Ρέτσος θα μείνει για λίγες ώρες «έξω» από το παρεάκι…

ΑΕΚ και στην Κροατία!

Στο Σπλιτ της Κροατίας βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Ούρος Τσόσιτς, με τον σέρβο αμυντικό της ΑΕΚ να επισκέπτεται μάλιστα τον φίλο και συμπαίκτη του, Μάρκο Λιβάγια! Οι δύο Κιτρινόμαυροι, όπως με ενημέρωσαν, απόλαυσαν χαλαρές οικογενειακές στιγμές στο σπίτι του επιθετικού, αναρτώντας μάλιστα και σχετικό υλικό στα social media. Εδειξαν έτσι πως μέσω της ΑΕΚ έχουν αποκτήσει μια βαθιά φιλία, που δεν περιορίζεται εντός των ποδοσφαιρικών γραμμών.

Στα άδυτα του Τριφυλλιού

Είναι προφανές πως ο Παναθηναϊκός, με τη διοίκηση Γιαννακόπουλου στον Ερασιτέχνη, θα έχει… εκρηκτικά ΔΣ. Φάνηκε αυτό από χθες, με τον Παναγιώτη Μπόμη (μέλος του Ερασιτέχνη) να μιλά για εποχές που πρέπει να ξεχάσουν στην ΠΑΕ και για… ξεροκόμματα που έπαιρνε ο Ερασιτέχνης όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και είναι αλήθεια πως αν βγουν όλα στη φόρα από το 1979 και έπειτα, αρκετοί θα πρέπει να λογοδοτήσουν κυρίως στον κόσμο. Γιατί ο Ερασιτέχνης κατάντησε… κομπάρσος λόγω οικονομικών. Και η ΠΑΕ ήταν αυτή που θα έπρεπε να τον συντηρεί κατά κύριο λόγο, για να έχει έστω μια αξιοπρεπή παρουσία.

Χρειάζεται και… Ρανιέρι

Με τη Λέστερ, που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κατέκτησε την Πρέμιερ Λιγκ το 2015-16, παρομοίασε την εθνική Αγγλίας ο διεθνής επιθετικός Τζέιμι Βάρντι εστιάζοντας στο κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Μήπως να προσλάβει και τον Κλάουντιο Ρανιέρι αντί του Γκάρεθ Σάουθγκέιτ για τη θέση του προπονητή; Μια χαρά θυμάμαι τα είχε πάει σε εθνικό επίπεδο με την Ελλάδα. Επίδοση 0-1-3 σε τέσσερις αγώνες. Τι λέτε, εσείς;

Το «φάρμακο»

Κάθε φορά που αλλάζει ομάδα ο Ζοζέ Ανιγκό (προπονητής πλέον του Πανιωνίου) οι αναφορές στη διαδρομή του υπενθυμίζουν ένα τραύμα ψυχής που δεν μπορεί να επουλωθεί. Μία απώλεια που δεν μπαίνει στη ζυγαριά με κανέναν τίτλο. Τον γιο του έχασε ο γάλλος τεχνικός στις 5 Σεπτεμβρίου 2013. Ο Αντριέν Ανιγκό είχε αποφυλακιστεί τον Φεβρουάριο του 2010 (ύστερα από τρία χρόνια κράτησης για συμμετοχή σε ληστεία) και τριάμισι χρόνια μετά εκτελέστηκε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη Μασσαλία.

Με αυτή την αγιάτρευτη πληγή η ενδεχόμενη αποτυχία στο ποδόσφαιρο δεν ισοδυναμεί ούτε καν με γρατσουνιά για τον Ζοζέ Ανιγκό. Νομίζω, μάλιστα, ότι η καθημερινή τριβή με το άθλημα είναι ώς έναν βαθμό και το φάρμακο για να ξεχνάει πού και πού τον πόνο.

Η Ελλάδα που δεν ξαποσταίνει

Για δες καιρό που διάλεξαν οι Αγγλοι να ανακοινώσουν το πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ 2018-19. Σαν πολύ δεν βιάζονται βρε παιδάκι μου… Από τις 14 Ιουνίου; Δεν βλέπουν την προηγμένη Ελλάδα να παραδειγματιστούν λίγο. Αφού καταλήξαμε ότι θα διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας με 16 ομάδες (εντάξει, κρατάω και μία πισινή…) είναι σε εξέλιξη οι ζυμώσεις για να αποφασιστεί πόσο γρήγορα θα φτάσουμε σε πιο ανταγωνιστική διοργάνωση 12 ομάδων. Να υποβιβαστούν έξι από το νέο πρωτάθλημα και να ανέβουν δύο από τη Φούτμπολ Λιγκ ή να πάμε πιο λάου λάου στη συρρίκνωση; Ιδού το ερώτημα στο οποίο παίρνει θέση και η πολιτεία. Ζήτω το αυτοδιοίκητο!

Και δεν είναι μόνο αυτό. Στη Φούτμπολ Λιγκ δεν έχει επικυρωθεί ακόμη η βαθμολογία. Τρεις ενστάσεις της Καλλιθέας (για το ασφαλιστικό) εκδικάζονται 20 Ιουνίου. Την ίδια ώρα, στη Γ’ Εθνική δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμη η ιστορία του επεισοδιακού αγώνα Αστέρας Αμαλιάδας – Ηρόδοτος για να οριστικοποιηθεί ποιοι προβιβάζονται. Εχουμε όμως χρόνο μπροστά μας. Ολόκληρο καλοκαίρι τι θα κάνουμε; Η ποδοσφαιρική Ελλάδα δεν ξαποσταίνει ποτέ. Είναι πάντα σε εγρήγορση.