Μια «ήρεμη μέρα», χωρίς άγχος και απαιτητικά θέματα, ήταν η σημερινή μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Τα θέματα των Λατινικών Προσανατολισμού της Ομάδας των Ανθρωπιστικών Σπουδών χαρακτηρίζονται από την Ομοσπονδία φροντιστών Ελλάδα (ΟΕΦΕ) ως εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε από τους Υποψηφίους η μετάφραση τριών αποσπασμάτων από τα κείμενα του σχολικού βιβλίου. «Οι ασκήσεις της γραμματικής δεν δημιούργησαν προβλήματα ενώ η εξέταση κάλυπτε όλο το εύρος της ύλης» αναφέρει η ΟΕΦΕ.

«Στο σκέλος του συντακτικού οι ασκήσεις ήταν διατυπωμένες με απόλυτη σαφήνεια, γεγονός που δεν δημιουργούσε καμία δυσκολία.

Με τα θέματα αυτά οι πολύ καλά προετοιμασμένοι Υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να αριστεύσουν. Σε γενικές γραμμές ήταν ευκολότερα από τα περυσινά θέματα» τονίζει.

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου με το μάθημα της Βιολογίας (Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού).

Για τα Επαγγελματικά Λύκεια οι εξετάσεις συνεχίζονται σήμερα με μαθήματα ειδικότητας – θα ολοκληρωθούν στις 21 Ιουνίου.

Δείτε τα θέματα των Λατινικών εδώ

Οι απαντήσεις στο μάθημα των Λατινικών

Δείτε τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας εδώ

Δείτε τις απαντήσεις στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Δείτε τα θέματα της Χημείας εδώ

Δείτε τις απαντήσεις στο μάθημα της Χημείας

Tanea.gr σε συνεργασία με τον Αντώνη Φλωρόπουλο, Εκπαιδευτικό Αναλυτή και Διευθυντή των φροντιστηρίων «ΟΜΟΚΕΝΤΡΟ», δημοσιεύει τις απαντήσεις των θεμάτων σε όλα τα μαθήματα των πανελλαδικών.