Στον Ολυμπιακό έφτασαν δώδεκα λέξεις για την επιβεβαίωση μιας απολύτως ουσιαστικής κίνησης ενίσχυσης: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ισπανού επιθετικού Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο». Στον 27χρονο επιθετικό, πάλι, σαφώς και χρειάστηκαν περισσότερες για να περιγράψει τα πρώτα του συναισθήματα: «Ερχομαι εδώ με πολύ ενθουσιασμό και πολλή όρεξη, για να αγωνιστώ στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά πού έχω έρθει. Για εμένα είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση, ξέρω πάρα πολύ καλά τι σημαίνει ο Ολυμπιακός. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να γίνει ξανά πρωταθλήτρια. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του Ολυμπιακού για την υποδοχή που μου έχουν κάνει μέσω των social media. Να τους ευχαριστήσω για την αγάπη που μου έχουν δείξει. Εχω καταλάβει ότι αγαπούν πάρα πολύ την ομάδα. Αυτό μου δίνει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση, ώστε να δώσω τα πάντα για αυτή τη φανέλα και να κατακτήσουμε τίτλους».

Εχουμε την εντύπωση όμως ότι τίποτε δεν αποδίδει καλύτερα την ατμόσφαιρα αυτής της μεταγραφής από όσα συνέβησαν χθες στη Μαδρίτη για χάρη του «πολεμιστή». Στην ισπανική πρωτεύουσα όπου η –πρώην ομάδα του Γκερέρο –Λεγανές εξέδωσε δική της ανακοίνωση, για να ευχηθεί στον ποδοσφαιριστή αλλά και να εκφράσει την δυσαρέσκειά της για τον ατζέντη του. Και αυτό το τελευταίο είναι που ανοίγει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τους κραδασμούς που προκάλεσε στο ισπανικό κλαμπ η απώλεια ενός ποδοσφαιριστή, που ο νέος τεχνικός Μαουρίσιο Πελεγκρίνο ζητούσε επιτακτικά την παραμονή του στο ρόστερ. Είχε καταθέσει πρόταση η Λεγανές στον Γκερέρο για να τον κρατήσει, όπως και άλλοι πολλοί (ανάμεσά τους η ΑΕΚ), αλλά η εμπλοκή του Ολυμπιακού στην υπόθεση άλλαξε και την ιστορία της. Η χθεσινή ανακοίνωση και η μεταφορά της ευθύνης στους ατζέντηδες δείχνει την αμηχανία της ισπανικής ομάδας απέναντι στον νέο προπονητή της για ό,τι συνέβη! Εμμέσως δείχνει όμως και το μέγεθος της απώλειας.

Στην επίθεση

Μετά τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο λοιπόν οι Πειραιώτες πρόσθεσαν στη μηχανή τους έναν ακόμη επιθετικογενή άσο, ο οποίος μάλιστα μένει στην Ελλάδα για να είναι στην αυριανή πρώτη προπόνηση. Ηδη από χθες άρχισε να αναζητεί τη νέα του κατοικία ο Γκερέρο, μαζί με τη σύντροφό του Κριστίνα Τσαμόσο. Θα είναι λοιπόν αύριο στον Ρέντη, στην προγραμματισμένη πρώτη συνάντηση του τεχνικού τιμ με τους ποδοσφαιριστές. Θέλησε ο Πέδρο Μαρτίνς αυτή να είναι η αφετηρία. Αύριο το πρόγραμμα έχει μόνο συνάντηση και μια κουβέντα που θέλει ο Πορτογάλος να κάνει με τους Ερυθρόλευκους. Το διήμερο Σάββατο – Κυριακή θα γίνουν οι καθιερωμένες εργομετρικές εξετάσεις και το πρόγραμμα προπονήσεων ξεκινά τη Δευτέρα (18/6). Η αναχώρηση για το Ζέεφελντ και το βασικό στάδιο προετοιμασίας είναι προγραμματισμένα για τις 25 του μήνα.

Συνάντηση γνωριμίας

Ο ισπανός άσος θα είναι παρών αύριο στον Ρέντη, στην προγραμματισμένη πρώτη συνάντηση του τεχνικού τιμ με τους ποδοσφαιριστές. Θέλησε ο Πέδρο Μαρτίνς αυτή να είναι η αφετηρία. Μια πρώτη ολιγόλεπτη συνάντηση και συζήτηση.