«Εγώ είμαι Κωσταντινοπολίτης και Κρητομακεδόνας. Δεν θα ψηφίσω τα ελάττω (σ.σ. τα λιγότερα), αν χρειαστεί να ψηφίσω».

Με αυτή τη φράση έκλεισε την τοποθέτησή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Ζουράρις χαρακτήρισε «υποδειγματική και ρωμαλέα την επιχειρηματολογία του Πρωθυπουργού» στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ και πως «συγκινήθηκε μέχρι δακρύων», όταν τον άκουσε να λέει «δεν φοβάμαι τις διαδηλώσεις, τις σέβομαι».

Από την άλλη, ωστόσο, ανέφερε πως όταν «άκουσα τον Πρωθυπουργό να λέει ότι το Severna Makedonija στα ελληνικά λέγεται Βόρεια Μακεδονία άρχισα να έχω σπασμούς στο στομάχι και τάση προς εμετό όπως ακριβώς πριν από πολλά χρόνια όταν ήρθαν τα δύο αδέρφια μου και μου είπαν ότι πέθανε η μητέρα μου. Οι ΑΝΕΛ θα πουν τα δικά τους. Εγώ προέρχομαι από ένα επικό τραγικό μείγμα είμαι Κωνσταντινουπολίτης και Κρητομακεδόνας και καταλαβαίνετε ότι αν χρειαστεί να ψηφίσω δεν θα ψηφίσω τα ελάττω».

Για την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ, ο κ. Ζουράρις την χαρακτήρισε «πρόταση θυμηδίας», σημειώνοντας ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» ή «φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης».