Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Γερακίνη Λάκα της Αλοννήσου, σε δύσβατο σημείο στο πευκοδάσος που περιβάλλει την περιοχή, με αποτέλεσμα να σημειώνονται αναζωπυρώσεις σε αρκετά σημεία εξ αιτίας και των ανέμων.

Καθ" όλη την διάρκεια της νύχτας επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής της Αλοννήσου με οχήματα και 17 άνδρες, καθώς και με 6 υδροφόρες του δήμου επιχειρούσαν για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, ενώ σήμερα το πρωί έφτασαν και δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο για να συνδράμουν στην προσπάθεια. Η φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει κάψει περίπου 110 στρέμματα πευκοδάσους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τόσο οι επίγειες όσο και οι εναέριες, συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης και του ελέγχου της φωτιάς, για να μην επεκταθεί προς καλλιεργήσιμες εκτάσεις ή κάποια κατοικημένη περιοχή του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας κρίθηκε απαραίτητη, για προληπτικούς λόγους, η εκκένωση του πεντάστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Μαρπούντα Village Resort», επειδή η κατεύθυνση του ανέμου οδηγούσε τη φωτιά προς το ξενοδοχείο.

Όλοι οι ένοικοι του τουριστικού συγκροτήματος απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας δια θαλάσσης, με τρία σκάφη στα οποία επέβαιναν άνδρες του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο κεντρικό λιμάνι του νησιού, στο Πατητήρι.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Κατερίνα Σαντίκου ανέφερε ότι όλα εξελίχθηκαν ομαλά, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ξενοδοχειακό συγκρότημα και ότι στις 10.οο το πρωί οι ένοικοι του «Μαρπούντα Village Resort» μεταφέρονται και πάλι στα καταλύματά τους.