Τα προβλήματα συσσωρεύονται για τον Μπόρις Μπέκερ. Μετά την κήρυξη σε πτώχευση τον περασμένο Ιούνιο, και το διαζύγιο με τη σύζυγό του Λίλι, ο διάσημος Γερμανός πρώην τενίστας, προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα, με συνέπεια να βγάζει τα τρόπαια του σε πώληση.

Όπως είναι γνωστό, δικαστήριο του Λονδίνου κήρυξε την πτώχευση του Μπέκερ πριν από ένα χρόνο. Η Κριστίν Ντερέτ, υπεύθυνη για την υπόθεση, τον χαρακτήρισε τότε ως «έναν άνθρωπο με το κεφάλι του θαμμένο στην άμμο». Δώδεκα μήνες αργότερα, ο Μπέκερ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα χρέη και αποφάσισε να προσπαθήσει να συγκεντρώσει χρήματα μέσω της δημοπρασίας της συλλογής των τροπαίων του.

Επαγγελματίας τενίστας από το 1984, κέρδισε δύο φορές το Wimbledon ενώ ήταν ακόμα έφηβος (1985 και 1986). Είχε συνολικά έξι τίτλους Grand Slam: Wimbledon (1985, 1986 και 1989), Αυστραλιανό Όπεν (1991 και 1996) και US Open (1989). Κέρδισε 49 μεμονωμένα τουρνουά και 15 διπλά. Και ήταν Νο 1 της κατάταξης του ATP. Στην καριέρα του στο τένις κέρδισε 21,35 εκατ. ευρώ.

Μετά την αποχώρησή του, εργάστηκε ως σχολιαστής και προπονητής. Τώρα, στα 50, αντιμετωπίζει έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες της ζωής του. Ο αγγλικός Τύπος εκτιμά το χρέος του σε 61 εκατ. ευρώ.

Ετσι προκειμένου να αντιμετωπίσει μέρος του χρέους, ο Μπέκερ διέθεσε στολές, ρακέτες, πολλά τρόπαια και αναμνηστικά, συμπεριλαμβανομένου ενός αντιγράφου του Wimbledon 1985. Αυτό το βραβείο είναι ένα από τα πιο ακριβά, με τιμή εκκίνησης 9.072 ευρώ.