Το ελληνικό πρωτάθλημα βόλεϊ δυναμώνει, καθώς οι ομάδες έχουν αρχίσει να ενισχύονται, με τα πρώτα δείγματα γραφής να δημιουργούν αισιοδοξία για τη νέα χρονιά.

Ο Ολυμπιακός πρώτα ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του Ραφαήλ Κουμεντάκη, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ. Ο 25χρονος διεθνής ακραίος, με πλούσια εμπειρία από την παρουσία του στο ιταλικό πρωτάθλημα (τρία χρόνια στη Ραβέννα), αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους Ερυθρολεύκους που φέτος κατέκτησαν το πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ.

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον Δημήτρη Τζούριτς, τον διαγώνιο της εθνικής ομάδας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έκανε σπουδαία καριέρα στην Ιταλία, την Τουρκία και τη Νότια Κορέα. Ο 29χρονος Τζούριτς επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα ύστερα από επτά χρόνια.

Παράλληλα, η ενασχόληση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό συνεπάγεται και την ενίσχυση του τμήματος βόλεϊ. Οι Πράσινοι, μάλιστα, έχουν ήδη συμφωνήσει με τους Μπόγιαν Γιορντάνοφ, Παναγιώτη Πελεκούδα και Δημήτρη Ζήση.

Ολα αυτά, ενώ ακόμα είναι πολύ νωρίς. Χωρίς αμφιβολία, όλοι στον χώρο του βόλεϊ θα περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τι θα ακολουθήσει στη μεταγραφική περίοδο.

Ποιος… Θανάσης!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να είναι η… φίρμα της οικογένειας, όμως αυτό ισχύει μόνο για το Μιλγουόκι. Για την Αθήνα δεν υπάρχει Γιάννης, αλλά Θανάσης! Το πόσταρε μάλιστα και στον λογαριασμό του στο twitter: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα κυκλοφορώ στους δρόμους της Αθήνας και θα με φωνάζουν Θανάση!». Το ποστ συνοδεύεται και με… φατσούλες που κλαίνε από τα γέλια. Προφανώς ο κόσμος στην Αθήνα έχει στο μυαλό του τον Θανάση που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό και δεν πιστεύει ότι ξαφνικά μπορεί να δει στους δρόμους τον Γιάννη που ζει στο Μιλγουόκι…

Σαν στο σπίτι του

Παίκτης για δώδεκα χρόνια (1977-1986, 1992-95), ασίσταντ κόουτς για δύο σεζόν (1995-97), χθες ανέλαβε την τεχνική ηγεσία για τρίτη φορά στην καριέρα του (μετά τις περιόδους 1997-2004 και 2010-12), πλέον το μόνο που λείπει από τον Αργύρη Πεδουλάκη είναι να λάβει κάποια στιγμή στο μέλλον και το χρίσμα του προέδρου του Περιστερίου. Το σίγουρο είναι ότι ο 54χρονος προπονητής έχει de facto et de jure το δικαίωμα να δηλώνει ότι ξαναγυρίζει στο σπίτι του και να νιώθει κιόλας σαν στο σπίτι του.

Τον έχασε μέσα από τα χέρια του

Κοίτα πώς τα φέρνει η ζωή. Ο Θόδωρος Καρυπίδης συνυπήρξε με τον Δημήτρη Μάνο στη Βέροια, αλλά πλέον ως πρόεδρος του Αρη έχει βάλει στο μάτι τον παίκτη και θέλει να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη. Ο 24χρονος επιθετικός πιστώθηκε 27 γκολ και 10 ασίστ στη Φούτμπολ Λιγκ 2017-18. Και μένω με την απορία: δεν είχε εκτιμηθεί το ταλέντο του Μάνου στη Βασίλισσα του Βορρά (επί των ημερών του Καρυπίδη) ή ήθελε τον χρόνο του ο κυνηγός –που έλκει την καταγωγή του από τα Τρίκαλα Ημαθίας –για να κάνει την «έκρηξη»;

Πλειοψηφία οι Ελληνες

Την τιμητική τους είχαν οι έλληνες προπονητές στο Φάιναλ Φορ της ρωσικής λίγκας, καθώς από τις τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Χίμκι, Ούνιξ Καζάν, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, μόνο η τελευταία είχε ρώσο τεχνικό. Ο Δημήτρης Ιτούδης, προπονητής της χρονιάς, στη σεζόν πήρε τον τίτλο με την ΤΣΣΚΑ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα με τη Χίμκι και ο Δημήτρης Πρίφτης ολοκλήρωσε μια σεζόν με την Ούνιξ και ετοιμάζεται να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, πιθανότατα για την ΑΕΚ.

Μα είμαι ο πρόεδρος!

Τα μέτρα ασφαλείας στο Μουντιάλ της Ρωσίας είναι τόσο αυστηρά που μερικές φορές ξεπερνούν τα όρια. Αυτό που έπαθε μάλιστα ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας όταν επιχείρησε να επισκεφθεί την αποστολή στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει σε περιοχή της Μόσχας, δεν έχει προηγούμενο. Ο Νοέλ λε Γκρε με έκπληξη άκουσε την ασφάλεια να τον ενημερώνει ότι δεν μπορούσε να μπει. Προσπάθησε να τους πείσει ότι είναι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, αλλά δεν κατάφερε τίποτα! Ετσι, απλά περίμενε στον… δρόμο να ενημερωθεί ο αρχηγός της αποστολής, ώστε να του επιτραπεί η είσοδος!

Αρωμα γυναίκας

«Η διοργάνωση αυτή αναδεικνύει τη γυναικεία υπόσταση και αυτό αυτόματα το καθιστά ένα ξεχωριστό μίτινγκ» ήταν η ατάκα της αθλήτριας του μήκους Λιλής Αλεξούλη για το γυναικείο γκαλά της Φιλοθέης που φιλοξενείται για μία ακόμα φορά (19η συνεχόμενη) αύριο στις εγκαταστάσεις του σταδίου Στέλιος Κυριακίδης στη Φιλοθέη. Εκεί θα είναι και η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο, η επικοντίστρια Κατερίνα Στεφανίδη, αλλά και η χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου Βούλα Παπαχρήστου.

Θέλει χρήματα…

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες ν’ ασχοληθεί αθηναϊκή ομάδα με επιθετικό που παίζει στην Κύπρο. Δύσκολη περίπτωση, μου είπε ένας φίλος από τη Λευκωσία. Αν όμως η πρόταση είναι καλή, όλα γίνονται. Για να γίνει ωστόσο η δουλειά, θα πρέπει η πρόταση να είναι τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Κι εδώ υπάρχει ένα ζόρι.

Την ξήλωσαν!

Κάτι που μόλις παρατήρησα: στους γυναικείους πίνακες της UEFA δεν υπάρχει το όνομα της Τσαγανού, δηλαδή της νέας διαιτήτριας που πρότεινε η ΕΠΟ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αυτό πώς ακριβώς πρέπει να το αποκαλέσω; Οταν ο Κωνσταντινέας είχε πρωτοπάρει το σήμα, είχε πάει στο σεμινάριο της UEFA για τους νέους διεθνείς διαιτητές, δεν είχε όμως περάσει τα αγγλικά και γι’ αυτό δεν πήρε ποτέ του διεθνές παιχνίδι. Λίγους μήνες αργότερα σταμάτησε τη διαιτησία. Εδώ, η διαιτήτρια ούτε καν πρόλαβε να πάει σεμινάριο, γιατί η UEFA μαθαίνει από τις εμπειρίες της και πλέον πραγματοποιεί τεστ αγγλικών πριν από το σεμινάριο. Δεν έχει ακουστεί το ελάχιστο! Είναι ντροπή για την ΕΠΟ αυτό που έγινε. Μια διαιτήτρια δεν γνωρίζει αγγλικά, δεν πέρασε τα τεστ, κόπηκε από διεθνής, η UEFA δεν την έχει στους πίνακες και ουδείς λέει το παραμικρό. Αραγε, αυτή είναι η πρόοδος της διαιτησίας που υποστηρίζουν οι αρμόδιοι; Γιατί εκτός από τη βιτρίνα, υπάρχουν και ορισμένα θέματα που δεν προβάλλονται πολύ, αλλά χρέος μου είναι να τα βγάζω στη φόρα…