Με Ρόμπι Γουίλιαμς, Ρονάλντο και Αΐντα Γκαριφούλινα θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Ρωσία την Πέμπτη.

Μισή ώρα πριν τις 18.00 ο βρετανός τραγουδιστής θα εμφανιστεί ενώπιον των 80.000 φιλάθλων στο Στάδιο Λουζνικί για να ερμηνεύσει το «Let Me Entertain You» έχοντας στο πλάι του τη ρωσίδα σοπράνο Αΐντα Γκαριφούλινα.

Η επιλογή του Γουίλιαμς προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά στον διεθνή Τύπο καθώς πριν από δύο χρόνια είχε ερμηνεύσει το τραγούδι «Party Like A Russian» που πολλοί στίχοι του έκαναν λογοπαίγνιο με το «Πούτιν» και αναφερόταν σε έναν άνδρα που «ξαλάφρωσε» από μετρητά ένα ολόκληρο έθνος. Λόγω του σάλου που είχε προκληθεί τότε, ο Γουίλιαμς αναγκάστηκε να προβεί σε δήλωση μέσω Twitter πως δεν εννοούσε τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Η FIFA δεν απάντησε στο ερώτημα αν οι συνεργάτες της ή οι διοργανωτές γνώριζαν για το τραγούδι, ούτε αν ο καλλιτέχνης θα το ερμηνεύσει στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ.

Πέρυσι ο Γουίλιαμς είχε προσφερθεί στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο Channel One να εκπροσωπήσει τη Ρωσία στη Eurovision. Οταν αυτοπροτάθηκε έσκασε στα γέλια, αναγκάζοντας τον οικοδεσπότη της εκπομπής «Pust Govoryat» Αντρέι Μαλάχοφ να τον ρωτήσει ποιος ήταν ο λόγος: «Φαντάζομαι πως ο μάνατζέρ μου θα έχει βάλει τα χέρια του στο κεφάλι του», εξήγησε ο Γουίλιαμς.

Για την επιστροφή του στη Ρωσία για να συμμετάσχει στην τελετή έναρξης ο βρετανός καλλιτέχνης δήλωσε πως ήταν ένα «παιδικό όνειρο» και υπόσχεται πως θα είναι ένα «αξέχαστο σόου». «Είμαι τόσο χαρούμενος και ενθουσιασμένος που επιστρέφω στη Ρωσία για αυτή τη μοναδική περφόρμανς. Εχω κάνει πολλά στην καριέρα μου και το να ανοίξω το Παγκόσμιο Κύπελλο ενώπιον 80.000 φιλάθλων στο στάδιο και πολλών εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο είναι ένα παιδικό όνειρο».

Εστιάζει στην μουσική

Η τελετή έναρξης του Μουντιάλ της Ρωσίας θα είναι διαφορετική σε σχέση με ό,τι συνέβαινε στις προηγούμενες διοργανώσεις. «Αυτή τη φορά η τελετή θα εστιάσει στη μουσική και είναι προγραμματισμένη πιο κοντά στην ώρα έναρξης του αγώνα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η FIFA.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελετή έναρξης θα έχει και ο Ρονάλντο, γνωστός και ως Φαινόμενο. «Το εναρκτήριο παιχνίδι είναι πάντοτε συμβολικό. Είναι αυτή η στιγμή που αντιλαμβάνεσαι πως έφτασε η ώρα που περίμενες για τέσσερα χρόνια, είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως φίλαθλος. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί σε τέσσερις εβδομάδες που θα διαρκέσει το τουρνουά, αλλά όλοι είναι βέβαιοι πως θα μείνει αξέχαστο. Φυσικά είναι φορτισμένο συναισθηματικά για τους διοργανωτές. Μετά από τόσο σκληρή δουλειά , ξαφνικά όλος ο κόσμος συνωστίζεται στην αυλή σου και γιορτάζει την αγάπη του για το ποδόσφαιρο», είναι η δήλωση του βραζιλιάνου άλλοτε κορυφαίου επιθετικού.

Η συμμετοχή της ανερχόμενης ρωσίδας σοπράνο Γκαριφούλινα υπογραμμίζει την παρουσία των διοργανωτών στη γιορτή.

Στο περιθώριο των ανακοινώσεων της FIFA έγινε γνωστό πως η παρουσία του Πελέ στην τελετή έναρξης είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Ο άλλοτε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα από τις συνεχείς επεμβάσεις στον γοφό και τα γόνατα και ήδη ανέβαλε την παρουσία του στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας όπου ήταν προσκεκλημένος να μιλήσει για το ποδόσφαιρο.