Η δήλωση του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, σύμφωνα με την οποία, η δική του επιθυμία είναι να κατακτήσει το Μουντιάλ ο Λιονέλ Μέσι έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια στον κόσμο του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ο Σέρχιο Μπουσκέτς δεν χαρίστηκε στον πρόεδρό του! Ο Ισπανός μέσος της ομάδας της Καταλονίας αντέδρασε με ειρωνικό σχόλιο για τη δημόσια τοποθέτηση του Μπαρτομέου. «Ίσως να έχει συγγενείς στην Αργεντινή ή κάτι τέτοιο…» δήλωσε στο «Deportes Cuatro» και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του: «Ενοχλεί λίγο, αλλά ο καθένας έχει την άποψή του!».

Συγκεκριμένα, ο 29χρονος Ισπανός, ο οποίος είναι Καταλανός, όπως ο Μπαρτομέου, επισήμανε: «Είναι περίεργο καθώς στην Μπαρτσελόνα υπάρχουν παίκτες από πολλές εθνικές ομάδες. Θα μπορούσε να είναι πολιτικά σωστό, κάτι που πολλές φορές συμβαίνει, αλλά αν το είπε αυτό, θα πρέπει να του ζητήσουμε τον λόγο. Ίσως να έχει συγγενείς στην Αργεντινή ή κάτι τέτοιο… Ενοχλεί λίγο, αλλά ο καθένας έχει την άποψή του! Θα πρέπει να τρέφει μεγάλη αγάπη στο Λίο, στον Μάσε (σ.σ. ο Χαβιέρ Μασεράνο αποχαιρέτησε την Μπαρτσελόνα τον Ιανουάριο για την κινεζική Χεμπέι Φόρτσουν) που επίσης ήταν μαζί μας μέχρι πριν λίγο καιρό».

Νωρίτερα την Τρίτη (12/6), ένας ακόμη παίκτης της Μπαρτσελόνα, ο Ζόρντι Άλμπα, ο οποίος είναι μάλιστα Καταλανός, έδειξε ενοχλημένος από το σχόλιο του προέδρου των «μπλαουγκράνα»: «Δεν το κατάλαβα πολύ καλά. Εγώ θέλω να νικήσει η Ισπανία και γι’ αυτό αγωνίζομαι φορώντας τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας».