Η Τζόαν Ρόουλινγκ επιβεβαίωσε ότι θα γράψει ένα ακόμη παιδικό βιβλίο, το θέμα του οποίου αυτή τη φορά δε θα έχει σχέση με τον κόσμο της μαγείας.

Η 53χρονη βρετανίδα συγγραφεάς αυτόν το καιρό είναι πολυάσχολη. Υπογράφει το σενάριο του θεατρικού έργου «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο παιδί», σενάρια για την κινηματογραφική σειρά «Fantastic Beasts and Where to Find Them» (Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται) και τώρα ανακοίνωσε τα νέα της σχέδια για ένα νέο παιδικό βιβλίο. Η είδηση προέρχεται απευθείας από την ιστοσελίδα της συγγραφέα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι γράφει αυτή τη στιγμή, η Ρόουλινγκ απάντησε: «Μόλις τελείωσα το τέταρτο μυθιστόρημα του Γκάλμπρεϊθ Lethal White και τώρα γράφω το σενάριο της τρίτης ταινίας «Φανταστικά Ζώα». Έπειτα από αυτό, θα γράψω ένα ακόμη παιδικό βιβλίο. Επί έξι χρόνια έπλαθα την ιστορία που δεν έχει σχέση με τον Χάρι Πότερ, λοιπόν είναι η ώρα να τη γράψω στο χαρτί».

Η ίδια επιβεβαίωσε ότι το θέμα του βιβλίου αυτού δεν θα έχει σχέση με τον κόσμο των μάγων, που και απογοητεύει και γοητεύει. «Θα μπορούσαμε όλοι να περάσουμε τη ζωή μας παρακολουθώντας διάφορες ιστορίες για τον Χάρι Πότερ αλλά το εγχείρημα της εξερεύνησης ενός νέου χώρου είναι ενδιαφέρον».

Ενώ η Ρόουλινγκ γράφει το πέμπτο της μυθιστόρημα για ενήλικες, ιστορικά η παρουσία της στο παιδικό βιβλίο φαντασίας είναι πολύ πετυχημένη.

Όσο για τη δεύτερη ταινία της σειράς «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald», θα προβληθεί στις βρετανικές αίθουσες φέτος τον Νοέμβριο και οι θεατές μπορούν να αναμένουν πέντε ταινίες συνολικά που θα καλύπτουν τη διαδρομή του Νιουτ Σκάμαντερ από το 1926 έως το 1945.

Η τρίτη ταινία δεν έχει ακόμη τίτλο και δεν θα προβληθεί έως τουλάχιστον το 2020, αλλά κατά κάποιο τρόπο ο Χάρι Πότερ είναι σαν τα Χριστούγεννα — η μισή χαρά είναι εν αναμονή…