Μερικά χρόνια πριν είχα επισκεφθεί το «Shangri-La Hotel» στο Παρίσι. Συνήθως, όταν βρίσκομαι στην Πόλη του Φωτός, επιλέγω ξενοδοχεία τα οποία βρίσκονται κοντά στην Place de la Concorde, ώστε να έχω ευκολότερη πρόσβαση στους δημοφιλείς εμπορικούς δρόμους. Το «Shangri-La Hotel Paris» βρίσκεται λίγο πιο «ψηλά», κοντά στον Πύργο του Αϊφελ. Η παγκοσμίου φήμης μονάδα φιλοξενίας που μοιάζει πραγματικά με ανάκτορο (υπήρξε άλλωστε κατοικία του πρίγκιπα Ρολάνδου Βοναπάρτη) ανήκει στις πλέον φημισμένες διεθνώς. Η ιστορική Σύνοδος Κορυφής του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, πέρα από τις μεγάλες αλλαγές που υποσχέθηκε ο δεύτερος (η «διαδικασία αποπυρηνικοποίησης» θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, δήλωσε ο πρώτος), περιλαμβάνει «πικάντικες» λεπτομέρειες από την υπερπολυτελή διαμονή των δύο ηγετών. Το γεύμα εργασίας με τις γαριδοσαλάτες, το τραγανό χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα και την τάρτα tropezienne «μονοπώλησε» (σε επίπεδο lifestyle) το ενδιαφέρον των media. Δύο εικοσιτετράωρα πριν από την άφιξη του Κιμ Γιονγκ Ουν είχε σχολιαστεί η επιμονή του να διαμείνει σε υπερπολυτελή, αξίας 6.000 δολαρίων τη βραδιά, σουΐτα, χωρίς να… πληρώσει το αντίτιμο.

Αυτό είναι το κορυφαίο…

Το «Shangri-La» της Σιγκαπούρης, το «Capella» στο νησί Σέντσα, λαμπερά ξενοδοχεία που γνωρίζουν τεράστια δημοσιότητα, λόγω της πολυσυζητημένης Συνόδου. Πιστεύω ότι στη Σιγκαπούρη, περιζήτητο προορισμό για κροίσους, το «Fullerton Bay Hotel» είναι… όλα τα λεφτά. Πρόκειται για την απόλυτη ξενοδοχειακή μονάδα για luxe lounging με υπέροχη θέα στο απέραντο γαλάζιο. Οι μεγιστάνες του πλούτου επιλέγουν φανατικά το συγκεκριμένο. Τα πλέον προνομιακά δωμάτια θεωρούνται αυτά του ισογείου που «βγάζουν» στη θάλασσα, εφοδιασμένα με jacuzzis. Ο ταλαντούχος Andre Fu έχει βάλει την υπογραφή του σε πολλούς από τους χώρους, ενώ θεαματικές είναι οι ταράτσες των The Landing Point και The Clifford Pier. Εμβληματικά εστιατόρια και ένα από τα πιο λαμπερά bars διεθνώς με ένα ταβάνι γεμάτο boho λεπτομέρειες.

Χρυσός καμπανίτης και τα εγκαίνια Αντσακλή

Στην Αθήνα το σκηνικό δεν είναι σίγουρα τόσο λαμπερό και θεαματικό όπως στη Σιγκαπούρη, τόπο συνάντησης του αμερικανού προέδρου και του βορειοκορεάτη ηγέτη. Υπάρχουν όμως κάποια γεγονότα τα οποία έχουν κάτι από εκλεπτυσμένο παριζιάνικο σκηνικό. Η πρόσκληση της Moet & Chandon, θρυλικής γαλλικής σαμπάνιας, στο «Ekali Club» με αφορμή τους εορτασμούς της παγκόσμιας «Μεγάλης Ημέρας» του φημισμένου οίκου και προσκεκλημένο το συγκρότημα «Μέλισσες» συγκέντρωσε νεαρό, ωραίο κόσμο.

Η σημαντική έκθεση της ταλαντούχου φωτογράφου Ζέττας Αντσακλή στο Ζάππειο Μέγαρο με τίτλο «Αρχαίον-Νέον», ήταν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων. Η κυρία Αντσακλή φωτογραφίζει σε μεγάλες διαστάσεις αρχαιολογικούς χώρους με νυχτερινό φως, στους οποίους εντάσσει τις δικές της γεωμετρικές γλυπτικές δημιουργίες με νέον.

Το αφιέρωμα της γαλλικής «Vogue» στη Σήλια Κριθαριώτη

Η γαλλική «Vogue» αποθεώνει τη Σήλια Κριθαριώτη μέσα από ένα μεγάλο, φωτογραφικό αφιέρωμα. Ρούχα by Celia Kritharioti Haute Couture, με χειροποίητα υφάσματα. Χειροποίητες επίσης μπότες της διεθνούς φήμης ελληνίδας σχεδιάστριας, που δημιούργησε αίσθηση στο Παρίσι στη διάρκεια της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής και συνεχίζει με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο. Οι φωτογραφίες τραβούν τα βλέμματα στη γαλλική «Vogue». Η Σήλια πραγματικά κατέκτησε την Πόλη του Φωτός, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της παγκόσμιας υψηλής ραπτικής, εκεί όπου κατοικούν και δημιουργούν οι σημαντικότεροι maître του πλανήτη. Γνωρίζουμε ότι τα επιτελικά στελέχη της παγκόσμιας «Vogue» είναι ιδιαίτερα απαιτητικά και σνομπ στις επιλογές τους. Το επιτελικό στέλεχος της αγγλικής «Vogue» Σάρα Χάρις φιλοξενήθηκε από τη Σήλια Κριθαριώτη και τον σύζυγό της εφοπλιστή Νίκο Τσάκο για λίγες ημέρες στην Αθήνα.