Καημό και μαράζι το είχε ο Τσάβι Πασκουάλ να δει τον Κέι Σι Ρίβερς να επανεμφανίζεται στη σκηνή και χθες αποζημιώθηκε και για την υπομονή του και για την επιλογή του να τον κρατήσει στο ρόστερ των πλέι οφ (προτιμώντας τον από τον Ντένμον ή τον Γκέιμπριελ), αλλά και για την εμπιστοσύνη που του δείχνει βάζοντάς τον στην αρχική πεντάδα σε δυο απανωτούς τελικούς.

Εδώ και καιρό ο ανιψιός τού (άλλοτε γκαρντ του Πανιωνίου, του Παναθηναϊκού, του Ηρακλή και του Περιστερίου) Μπάιρον Ντίνκινς ήταν ντεφορμέ, κοινώς σερνόταν! Πέρασε κιόλας έναν ύπουλο τραυματισμό στο νεύρο του ώμου του, ο ίδιος μάλιστα εξομολογήθηκε ότι «από τον πόνο δεν μπορούσα ούτε καν να πιάσω την μπάλα», υπήρξε σκιώδης στους αγώνες με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ενώ έπαιρναν κι έδιναν η αμφισβήτηση και η σπέκουλα για την πιθανή αντικατάστασή του, αίφνης ο 31χρονος γκαρντ είδε πάλι τον Ολυμπιακό και αντέδρασε όπως οι ταύροι στη θέα της κόκκινης κάπας του πικαδόρ!

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να του μπήξει την μπαντερίγια, αλλά ο Ρίβερς όχι μόνο απέφυγε το κτύπημα, αλλά αναδείχθηκε κιόλας νικητής σε αυτή την ιδιότυπη ταυρομαχία στην αρένα του ΟΑΚΑ.

Ιδού λοιπόν πώς ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2015 με τη Ρεάλ Μαδρίτης (που τότε είχε νικήσει τον Ολυμπιακό στον τελικό) επέστρεψε στην προτεραία φάση και επανεμφανίστηκε ως ο κακός δαίμονας των Πειραιωτών, απέναντι στους οποίους γράφει μέσο όρο 12,3 πόντους με 48,1% στα δίποντα, 51,9% στα τρίποντα και 64% στις βολές.

Χθες ο Ρίβερς άνοιξε τον λογαριασμό του από την πρώτη κιόλας φάση του τελικού (2-0), έμεινε στο παρκέ 31 λεπτά, υπήρξε ο πρώτος σκόρερ του τελικού και από Κέι Σι έγινε πάλι… Καίει Σι!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΝΤΗΣ