Σε καλό κλίμα, κλίμα συνεργασίας, κατά κοινή δήλωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα) το απόγευμα η συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον υπουργό Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

«Είχαμε μια από τις τακτικές συναντήσεις μας στην οποία συζητήσαμε ένα σύνολο εκκρεμοτήτων, ένα σύνολο θεμάτων. Περίπου σ’ ένα μήνα θα έχουμε τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκκλησίας – Πολιτείας και κάνουμε μια προεργασία για τον καθορισμό της ατζέντας» δήλωσε ο Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος ιδιαιτέρως επισήμανε ότι «όπως πάντα, έχουμε συμφωνία σε ένα τεράστιο φάσμα θεμάτων. Συζητήσαμε για διάφορα ζητήματα και θα τα κωδικοποιήσουμε ενόψει της συνάντησης».

Σε αυτό το σημείο του λόγου του, ευχαρίστησε τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας για το φιλόξενο κλίμα στην Αρχιεπισκοπή και διευκρίνισε αναφορικά με την ατζέντα της μέλλουσας συνεδρίασης της Επιτροπής Εκκλησίας – Πολιτείας ότι συσσωρεύεται σειρά ζητημάτων διοικητικού χαρακτήρα, όπως η επιτροπή για την εκκλησιαστική περιουσία, που, όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, πηγαίνει πολύ καλά.

«Δεν τα λύνουμε στα παράθυρα των τηλεοράσεων»

«Εχουμε ετοιμάσει τα σχέδια για την εκκλησιαστική εκπαίδευση και γενικά την ατζέντα των διοικητικών θεμάτων και θέλουν πάντα μια αντιμετώπιση πιο σύγχρονη, πιο επί της ουσίας, με την οποία προφανώς συμφωνεί και ο αρχιεπίσκοπος και μάλιστα είχε υποδείξει και διάφορες λύσεις» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μίλησε για την Επιτροπή Πολιτείας – Εκκλησίας, στην οποία «σε κάθε συνάντηση, σε κάθε συζήτηση, αντιμετωπίζουμε χαμηλότερα θέματα, τα καθημερινά, και προτιμούμε να τα λύνουμε σιγά σιγά, με υπομονή, με συνεργασία και να μην τα λύνουμε στα παράθυρα των τηλεοράσεων».

Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι σήμερα συζητήθηκαν θέματα διοικητικά, λειτουργικά, οικονομικά, υπηρεσιακά. «Οι συνεργάτες μας θα τα σταχυολογήσουν, θα τα επιλέξουν, θα τα συζητήσουν και θα οριστούν ομαδικά» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και πρόσθεσε: «Είναι θέματα καθημερινά, τ’ αντιμετωπίζουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπήρξε καλή διάθεση, όρεξη για δουλειά, πνεύμα συνεργασίας και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία».