Πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης 6 μηνών, που είχε επιβληθεί από την Ολομέλεια των Πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά σε δικηγόρο , οριστικοποίησε το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων.

Η πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε το αρμόδιο Συμβούλιο έκρινε ότι με τις ενέργειές του ο πειθαρχικά ελεγχόμενος δικηγόρος, έθιξε το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος, χρησιμοποιώντας την δικηγορική του ιδιότητα για ιδιοτελείς σκοπούς κατά τον χειρισμό υπόθεσης πελάτισσας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος φέρεται ότι ζήτησε από πελάτισσά του ένα χρηματικό ποσό για να αναλάβει την υπόθεσή της. Και ενώ εισέπραξε τα χρήματα που εκείνη, όπως είπε συγκέντρωσε πουλώντας ακόμα και ένα ακίνητό της, ο δικηγόρος όχι μόνο δεν προέβη σε καμία ενέργεια για την υπεράσπιση των συμφερόντων της, αλλά φέρεται να

επικαλέστηκε ανύπαρκτες ημερομηνίες συζήτησης της υπόθεσής που την απασχολούσε.

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ο δικηγόρος, παραδέχτηκε ότι είχε λάβει το ποσό των 55.000 ευρώ και ότι πρέπει να το επιστρέψει στην πελάτισσα του, αλλά για το πόσο των 23.000 ευρώ που όφειλε, δήλωσε οικονομική αδυναμία επιστροφής του.