Μεταξύ των 20 προσαχθέντων από την πρωινή απόπειρα εισβολής αντιεξουσιαστών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες και ηγετικά στελέχη του Ρουβίκωνα όπως ο Γιώργος Καλαϊτζίδης ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης ο οποίος έγινε πρόσφατα γνωστός από την αποκάλυψη των «ΝΕΩΝ» για τη ληστεία που έγινε στο σπίτι του όταν και φώναξε την Αστυνομία.

Αυτό βεβαίως δεν τον εμπόδισε να επιχειρήσει να εισβάλει στη αρχηγείο ουσιαστικά της Αστυνομίας, στο κτίριο του πολιτικού της προϊσταμένου, κ. Τόσκα.

Από τους 20 προσαχθέντες, οι 16 είναι άντρες και 4 γυναίκες . Η προσπάθεια εισβολής έγινε στις 8.05 το πρωί τη στιγμή που έμπαινε το προσωπικό από την πύλη. Εκτιμάται πως δεν ήταν τυχαία η επιλογή της ώρας αφού τα μέλη του Ρουβίκωνα προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την είσοδο αρκετών ατόμων ώστε να μπουν και ίδιοι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 20 μέλη ανήκουν στον «Ρουβίκωνα» επιχείρησαν να εισβάλουν, λίγο μετά τις 8 πρωί, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Οι αστυνομικοί της φρουράς του υπουργείου απέτρεψαν την εισβολή, ενώ στο σημείο έσπευσε δύναμη των ΜΑΤ. Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα, μεταξύ άλλων, υπέρ του μέλους της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ στη συνέχεια προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου και βρίσκονται αυτή την ώρα.

Στις 17 Νοεμβρίου του 2017 μέλη της ομάδας είχαν κάνει «ντου» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ τα μέλη της ομάδας έχουν εισβάλει και στο υπουργείο Οικονομικών στις 17 Ιανουαρίου 2018.

Ο «Ρουβίκωνας» σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται στη σημερινή ενέργειά του, ενώ, μεταξύ άλλων, καλεί τον κόσμο σε συγκέντρωση αύριο, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου δικάζονται μέλη του.

Σε μακροσκελές κείμενό της με τίτλο «Παρέμβαση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» γράφει ότι «η αλήθεια είναι ότι η καταστολή που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μικρότερη από αυτή επαναστατικών κινημάτων στην Ελλάδα ή αλλού σήμερα ή σε προηγούμενες δεκαετίες» προσθέτοντας ότι «η απεργία πείνας του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, με όλα τα τεράστια σημαινόμενα και διακυβεύματα που περιέχει για το συμβολικό κύρος της κοινωνικής αντίστασης αλλά και των κατακτημένων με αγώνες δικαιωμάτων για όλους, που πάλι απειλούνται. Ο Δημήτρης πρέπει να μας έχει όλους μαζί του τη στιγμή που αποφάσισε να προτάξει για μια ακόμη φορά το σώμα του – το μόνο όπλο που αυτή τη στιγμή διαθέτει – για να τα υπερασπιστεί».

Το υπ. Προστασίας του Πολίτη επιβεβαιώνει

Σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιβεβαιώνει την εισβολή στους χώρους του κτηρίου της Λεωφόρου Κατεχάκη αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τα άτομα αποκλείστηκαν αμέσως από την φρουρά στην εξωτερική περίμετρο των εγκαταστάσεων, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, όπου έριξαν έντυπο υλικό «τρικάκια»».

Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

Σήμερα το πρωί ομάδα 20 ατόμων επιχείρησε να εισέλθει στους χώρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω της κεντρικής εισόδου, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου.

Τα άτομα αποκλείστηκαν αμέσως από την φρουρά στην εξωτερική περίμετρο των εγκαταστάσεων, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, όπου έριξαν έντυπο υλικό «τρικάκια».

Επίθεση από Μητσοτάκη

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας την προσπάθεια των μελών του Ρουβίκωνα να εισβάλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει χαρακτηριστικά σε σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Ο Ρουβίκωνας για να στηρίξει τον Κουφοντίνα εισέβαλε το πρωί ακόμη και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Λογικό είναι, με τόση προστασία που απολαμβάνει από την κυβέρνηση. Αυτή είναι η «κανονικότητα» του κ. Τσίπρα».