Εντονο προβληματισμό προκαλεί η καταγγελία γιατρών του νοσοκομείου Νίκαιας, καθώς τη περασμένη Παρασκευή ημέρα γενικής εφημερίας σημειώθηκε διακοπή ρεύματος με το νοσοκομείο να βυθίζεται σχεδόν στο σκοτάδι

.

Η γεννήτρια δεν λειτούργησε στο σύνολο της παρά μόνο τροφοδότησε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εκείνη την ώρα όμως στα χειρουργεία διεξαγόταν επείγουσα επέμβαση.

Σε μια προσπάθεια να βρουν μια προσωρινή λύση ηλεκτροδότησης οι χειρουργοί έσυραν μπαλαντέζες από τη ΜΕΘ ( η οποία είχε ρεύμα) μέχρι τη χειρουργική αίθουσα που γινόταν η επέμβαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωσηΑριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Υγειονομικών Νοσοκομείου Νίκαιας η διακοπή διήρκησε περίπου 50 λεπτά

«Εικόνες πραγματικά για κλάματα… Φανταστείτε τι θα γινόταν αν κάτι ανάλογο συνέβαινε κατά την πρωινή τακτική λειτουργία – όπου θα βρίσκονταν σε εξέλιξη όχι μια αλλά πάνω από 6 χειρουργικές επεμβάσεις! Αλλά και τι θα γινόταν αν η κατάσταση του ασθενούς ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη τη δεδομένη στιγμή και οι γιατροί καλούνταν να δουλέψουν στα σκοτάδια..! Επίσης σε ποιόν ακριβώς θα επιρρίπτονταν ευθύνες αν τότε κάτι πήγαινε στραβά με τον ασθενή..?», αναφέρουν , μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους και καταλήγουν «δε νοείται εν έτει 2018, να λειτουργεί τριτοβάθμιο νοσοκομείο στη χώρα, στο οποίο να μην είναι εξασφαλισμένο ότι ο χώρος του χειρουργείου και της ΜΕΘ δεν θα απειλείται ούτε δευτερόλεπτο από διακοπή ρεύματος»