Το γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν ο τελευταίος σταθμός της αποστολής της πρωταθλήτριας Ευρώπης ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, πριν τα μέλη της επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Και εκεί, γνώρισαν την απόλυτη αποθέωση από εκατοντάδες φίλους του συλλόγου κάθε ηλικίας, που πήγαν στο φαληρικό γήπεδο για να επιβραβεύσουν μία ακόμα φετινή ερυθρόλευκη επιτυχία. Μόλις έφτασε το κατακόκκινο πούλμαν με την αποστολή η ατμόσφαιρα γέμισε συνθήματα και αναμμένους πυρσούς. Μπροστά στο πούλμαν, δίπλα στον οδηγό, το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης και ο προπονητής της ομάδας Θόδωρος Βλάχος, που είχε αρχίσει ήδη να δίνει τον ρυθμό. Δύο ώρες αργότερα, ο Βλάχος δύσκολα μπορούσε να μιλήσει, καθώς είχε βραχνιάσει από τις φωνές. «Ζω έντονα όλες τις στιγμές, καλές και άσχημες. Ετσι είναι ο χαρακτήρας μου και το απολαμβάνω», εξήγησε. Η μπαγκέτα του μαέστρου στους πανηγυρισμούς πέρασε στη συνέχεια στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Γιόζιπ Πάβιτς, τον καλύτερο παίκτη του Final 8 στη Γένοβα, τον φύλακα-άγγελο της ερυθρόλευκης εστίας, που έκανε πολλούς να παραμιλούν, ιδιαίτερα στον τελικό με την Προ Ρέκο: «Μα τι έπιασε πάλι!». Ο κροάτης τερματοφύλακας είχε κατακτήσει τα πάντα με την εθνική ομάδα και του έλειπε ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Το πήρε και αυτό στα χέρια του και… ξεσάλωσε.

Αλλωστε, αυτός το κρατούσε όταν η ομάδα ανέβηκε στη βεράντα του γηπέδου και άρχισε να δίνει τον ρυθμό στους πανηγυρισμούς και τα συνθήματα. Για όσους αναρωτηθούν πώς είναι δυνατόν να συμβεί αυτό, η απάντηση είναι απλή. Ο 36χρονος πορτιέρο μιλάει αρκετά καλά ελληνικά! Αυτή ήταν η τρίτη χρονιά του στον Ολυμπιακό και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει και τέταρτη. «Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Σίγουρα σου δίνει χαρά ένα προσωπικό βραβείο, ωστόσο αυτό περνά σε δεύτερη μοίρα. Πρώτα ο Ολυμπιακός», ήταν το σχόλιο του Πάβιτς, που ζήτησε πρώτος απ’ όλους έναν πυρσό και στη συνέχεια άρχισε να ανεμίζει μία ερυθρόλευκη σημαία. Οι φίλοι της ομάδας τον αποθέωσαν, όπως έκαναν και με τους υπόλοιπους παίκτες. Φώναξαν συνθήματα για τον καθέναν ξεχωριστά και δεν ξέχασαν ούτε τον Πάουλο Ομπράντοβιτς, ο οποίος δεν επέστρεψε στην Αθήνα, αλλά ταξίδεψε στη Μάλτα για να ενσωματωθεί στην Εθνική Κροατίας. Οσο για τον Πάβιτς, στο τέλος της γιορτής, πήρε αγκαλιά ένα παιδάκι που κρατούσε στα χέρια του το τρόπαιο για να βγει φωτογραφία. Γενικά ο Κροάτης δεν άφησε κανέναν παραπονούμενο.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν και τον Κωνσταντίνο Μουρίκη, που πρώτα νίκησε στον τελικό την Προ Ρέκο, αλλά θα επιστρέψει στη Γένοβα μετά το τέλος των υποχρεώσεων με την Εθνική, καθώς έχει συμφωνήσει με την ιταλική ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια.