Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στο «στρατόπεδο» της Εθνικής Νιγηρίας μία συνέντευξη που έδωσε ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκέρνοτ Ρορ, στην εφημερίδα «Die Welt» της πατρίδας του, όπου κατηγόρησε Νιγηριανούς δημοσιογράφους ότι χρηματίζονται από ποδοσφαιριστές ή μάνατζερ και στη συνέχεια ασκούν πίεση, ώστε οι παίκτες αυτοί να συμπεριληφθούν στις κλήσεις της Εθνικής. Ο Ρορ προσπάθησε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της νιγηριανής ομοσπονδίας να κατευνάσει τα πνεύματα, χωρίς επί της ουσίας όμως να ανασκευάσει όσα είπε στη συνέντευξή του.

«Τρέφω απόλυτο σεβασμό στους Νιγηριανούς δημοσιογράφους, με τους οποίους έχω μία θερμή σχέση τα δύο χρόνια που ηγούμαι αυτής της καταπληκτικής ομάδας. Στα διάστημα αυτών των δύο ετών, γνώρισα πολλούς σπουδαίους Νιγηριανούς, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφους, που πρόσφεραν εξαιρετικές ιδέες και προτάσεις», ανέφερε αρχικά ο 64χρονος τεχνικός, για να προσθέσει όμως ότι «όπως σε κάθε επάγγελμα, υπάρχουν και τα… σάπια αυγά. Για παράδειγμα, κάποιος μετέδωσε ότι ο αρχηγός μας, Τζον Μίκελ Όμπι και ο υπαρχηγός, Ογκένι Ονάζι βρίσκονται σε πόλεμο και έχουν δημιουργήσει φράξιες. Αυτό απέχει από την αλήθεια. Τις προάλλες, κάποιος άλλος μετέδωσε ότι πήρα χρήματα για να συμπεριλάβω παίκτες στην ομάδα. Βρισκόμαστε εδώ και προετοιμαζόμαστε για να κάνουμε περήφανη τη χώρα και κάποιοι εφευρίσκουν αυτά τα ψέματα».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Νιγηρίας, Αμάτζου Πίνικ, υποστήριξε σε δήλωσή του ότι τα λεγόμενα του Ρορ παραποιήθηκαν από τη «Die Welt». «Μίλησα μαζί του και αρνείται κατηγορηματικά ότι αποκάλεσε διεφθαρμένα τα ΜΜΕ της Νιγηρίας. Παραδέχθηκε βέβαια πως είπε στη συνέντευξή του, ότι κάποια άτομα που εργάζονται στα ΜΜΕ λειτουργούν ως ατζέντηδες και ασκούν πίεση στο επιτελείο του να συμπεριλάβει συγκεκριμένους παίκτες στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο», επισημαίνει στη δήλωσή του ο επικεφαλής της ομοσπονδίας.

Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά δημιουργούν μεγάλη ένταση στην αφρικανική ομάδα, ακριβώς μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Πρώτος αντίπαλος των «Υπεραετών», που μετέχουν στον 4ο όμιλο, είναι η Κροατία, το Σάββατο 16/6 στο Καλίνινγκραντ.